Na mejnih prehodih s Hrvaško zaenkrat ni večje gneče

Slika je simbolična. Vir: Google maps

Na mejnih prehodih s Hrvaško zaenkrat ni večje gneče, čeprav bo opolnoči začela veljati obveznost karantene ob vstopu v našo državo iz južne sosede. Krajše čakalne dobe za vstop v Slovenijo so na Dragonji, Starodu, Jelšanah, Obrežju, Gruškovju in Zavrču, po ocenah policije so razmere za ta čas normalne, če ne celo bolj umirjene kot ponavadi.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste osebna vozila najdlje za vstop v državo čakajo na Gruškovju in Obrežju, in sicer do eno uro, na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Starod pa čakalna doba za osebna vozila znaša do pol ure. Nekoliko dlje čakajo vozniki tovornih vozil, in sicer na Gruškovju do tri ure, na Obrežju in Zavrču pa do eno uro.

Stanje na Primorskem je mirno. Kot je za STA povedal predstavnik Policijske uprave Koper Jure Griljc, so razmere na njihovem območju “popolnoma normalne” oz. je prometa za to obdobje celo nekoliko manj kot ponavadi. Griljc to pripisuje dejstvu, “da so ljudje resno vzeli opozorila vlade in se očitno že predčasno vrnili“.

Tudi z ozirom na razmere v preteklem koncu tedna, ko praktično ni bilo večjih zastojev, na koprski policijski upravi tako tudi v nadaljevanju dneva ne pričakujejo bistvenega povečanja prometa, je dodal Griljc.

Na Hrvaškem naj bi v soboto dopustovalo še 70.000 Slovencev, zato so pristojni napovedovali povečan promet že v preteklih dveh dneh, vendar pretirane gneče na mejnih prehodih ni bilo.

Na policiji so dopustnike sicer pozvali, naj z odhodom proti Sloveniji ne odlašajo do popoldneva ali večera, da se lahko tako izognejo gneči in v Slovenijo prispejo še pred polnočjo, ko začne za vstop v Slovenijo iz Hrvaške veljati obveznost 14-dnevne karantene. Prav tako naj izberejo manj obremenjene prehode.

V nedeljo je bilo slišati namige, da bi se lahko zamudniki karanteni izognili tako, da bi se v Slovenijo odpravili preko Madžarske ali Italije. A je notranji minister Aleš Hojs v nedeljo zvečer napovedal, da to ne bo mogoče, saj bo moral vsak ob prestopu meje pokazati dokument, od koder je prišel. Na mejnih prehodih bodo po napovedih ministra danes po potrebi odprli več stez, pripravljeni so tudi za torek, ko začne veljati obveznost karantene.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar