Na Mariborsko Pohorje odslej tudi z evropsko vozovnico

FOTO: Visit Pohorje

Smučarsko središče Mariborsko Pohorje je pred začetkom nove zimske sezone pristopilo k projektu Snowpass, ki predstavlja največjo povezavo evropskih smučišč z enotno smučarsko vozovnico, so spročili iz Marproma. Na blagajnah pod Pohorjem je tako po novem naprodaj tudi posebna vozovnica »Snowpass card«; z njo lahko imetniki na vsakem od povezanih smučišč pozimi smučajo do 10 dni oziroma na nekaterih večjih smučiščih do 5 dni.

V program Snowpass je trenutno vključenih več kot 100 smučarskih centrov v Evropi; od slovenskih v njem sodelujejo še Cerkno, Golte, Gače, Šentjošt, Ribnica na Pohorju in Kanin, med tujimi pa na primer Petzen, Innerkrems, Goldeck in Arnoldstein – Dreilaendereck v Avstriji, več smučišč Furlanije – Julijske krajine v Italiji, Isola 2000 v Franciji, Sierra Nevada v Španiji itd. Do 10 dni smuke je v posameznem smučarskem središču moč izkoristiti po izbiri kadarkoli v zimski sezoni – zaporedoma ali v različnih terminih.

“V skladu z določili programa Snowpass so tovrstne vozovnice do 30. septembra na voljo po akcijskih cenah: odraslim za 395 evrov, za otroke letnikov 2007–2015 pa je začetna cena 345 evrov. V času od 1. oktobra do 11. novembra bo Snowpass za odrasle stal 495 evrov in za otroke omenjenih letnikov 395, z 12. novembrom pa se bosta nato navedeni ceni občutno povišali. Za otroke letnikov 2016–2019 je cena v vseh obdobjih prodaje 49 evrov,” so sporočili iz Marproma.

“Ob nakupu vozovnice Snowpass, pri čemer je treba imeti seboj osebni dokument, bomo na blagajnah pod Pohorjem kupcem izdali račun in jih vnesli v sistem, zatem pa bodo po pošti prejeli kartico Snowpass,” so še sporočili. To bodo ob obisku smučišča v času zimske sezone predložili na blagajnah in na podlagi tega prejeli ustrezno smučarsko vozovnico. Celoten projekt, ki ga podpira tudi mednarodna smučarska organizacija FIS, je opisan na spletni strani www.snowpass.com. Na njej so tudi predstavljena vsa sodelujoča smučišča.

Oddaj komentar