MO Maribor ni zagotovila denarja, Tomaž Barada o odpovedi Športnega vikenda: “V zgodovini se to še ni zgodilo”.

Utrinek športnega vikenda Maribora. Foto: M. Pigac

Ta vikend bi moral biti v Mariboru športno obarvan. Napovedan je bil namreč dogodek Športni vikend Maribora. A kot kaže, ga ne bo. Zakaj? Ker Mestna občina Maribor še ni zagotovila denarja, ki bi ga po sprejetju proračuna sicer morala.

“Obveščamo vas, da moramo dogodek Športni vikend Maribora, ki je bil planiran za prihajajoči vikend 3. in 4. junija zaradi negotove finančne situacije ŠZM, ko v danem trenutku še nismo prejeli odločbe glede sofinanciranja programov in prireditev s strani MOM, ODPOVEDATI,” so kratko in jedrnato sporočili iz Športne zveze Maribor.

Zagotovila iz MO Maribor, da je denar za šport, ni 

Kaj konkretno se dogaja, smo preverili pri Tomažu Baradi, predsedniku Športne zveze Maribor: “Sprejet proračun na MO Maribor ni povzročil tega, da bi dejansko klubi dobili odločbe in da bi klubi lahko začeli normalno delovati. Šport je podhranjen v dani situaciji, že od meseca novembra za šport nismo dobili nobenih sredstev, tako da je dejansko nemogoče to izpeljati. Izvajalci tega programa so nezadovoljni, čakajo na to, kaj se bo zgodilo s situacijo, in v tem trenutku tega pač ni možno izvesti, niti nimamo zagotovila iz mestne občine, da se bodo stroški tega Športnega vikenda lahko pokrili.”

Barada je še povedal, da mu je žal, da ta vikend ne bo športno obarvan: “Imamo vreme, v preteklosti smo imeli na športnih vikendih okoli 50 tisoč obiskovalcev vsega skupaj, če porazdelimo po vseh področjih. Seveda je odpoved velik hendikep. V zgodovini se to še ni zgodilo, vsaj da bi se jaz spomnil ne. Ampak enostavno nekje je treba začeti oz. seznaniti javnost, da je v tem trenutku šport res na dnu.”

Besedne obljube, a odločb ni 

Športna zveza Maribor, nam je še povedal Barada, tudi še ni dobila povrnjenih stroškov za prireditev Športnik leta 2022: “Bila je obljuba, a odločbe še vedno niso izdane. Tudi Športna zveza Maribor, kot organizator tega dogodka, nima še v tem trenutku zagotovila, da bo dobila ta denar plačan, so pa besedne obljube.”

Zanima nas, kako pa zdaj naprej. Tomaž Barada je za naš medij še pojasnil: “Torej v petek bo podžupan Mestne občine Maribor, gospod Samo Peter Medved, predstavil, kako naj bi to delovalo vse skupaj naprej. Kako naj bi ta barka plula po morju. Bojim pa se, da bodo zelo znižani okvirji tega, kar je bilo predstavljeno oz. sprejeto na mestnem svetu. Mislim, da se v tem trenutku športu ne piše ravno dobro v Mariboru.”

Iz Športne zveze Maribor so v sporočilu za medije še zapisali: “V kolikor bo finančna situacija v toku leta dopuščala izvedbo, se zavezujemo, da bomo dogodek izpeljali v jesenskem času.”

Oddaj komentar