Mariborski nogometaš na zadnji tekmi sezone sporočil, da končuje kariero

Jasmin Handanović prispel na mariborsko letališče.

Zadnja tekma letošnje Prve lige Telekom Slovenije se bo odvila v Ljudskem vrtu, kjer se bosta v medsebojnem obračunu za naslov prvaka pomerila Maribor in Mura.

Preden se je tekma, ki bo dala državnega prvaka, začela, je mariborski vratar, Jasmin Handanovič sporočil, da končuje profesionalno kariero nogometaša. Glede na to, da imajo že zadnjih nekaj sezon Mariborčani med vratnicami mlajše okrepitve, sam pa ni več najmlajši je bilo jasno, da se bo slej ko prej odločil za konec kariere nogometaša. A kljub vsemu je navijače novica zadela v srce, Handanovič je bil zadnja leta izjemno pomemben člen mariborske ekipe, ki je kazala uspehe na evropskih zelenicah.

Nastopil v skupinskem delu Lige prvakov

Samo spomnite se njegove obrambe enajstmetrovke v Ljudskem vrtu Edenu Hazadru, pa veselja leta 2014 na Celtic Parku, ko se je NK Maribor po tem ko je premagal škotskega prva uvrstil v skupinski del Lige prvakov.

Jasmin Handanovič je sicer nogometno kariero začel pri ljubljanski Olimpiji, pri kateri je igral v vseh selekcijah. Za člansko moštvo je debitiral v sezoni 1997/98. V sezoni 2001 je prestopil v kranjski Triglav. Sezoni zatem je igral za Zagorje in ljubljansko Svobodo, nato pa se je v sezoni 2004/05 vrnil v matično Olimpijo. Po sezoni brez prave priložnosti je prestopil v Koper. Uveljavil se je kot prvi vratar, z ekipo pa so osvojili 3. mesto v prvenstvu in zmagali v pokalu. Sezono za tem je Koper ponovno osvojil pokal, Handanović pa je bil proglašen za najboljšega vratarja Prve lige. Junija 2007 je prestopil v Mantovo. Od poletja 2011 pa je igral za NK Maribor, kjer je doživel vrhunec in razcvet svoje kariere.

Oddaj komentar