Mariborski klub obžaluje dogodek: “Aljoša z nesprejemljivim početjem ogrozil sebe in druge”

V Nogometnem klubu Maribor so se danes odzvali na prometno nesrečo, ki se je zgodila v soboto zvečer.

Potrdili so, da se je v sobotnem večeru na cesti Metlika – Črnomelj zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen igralec NK Maribor Aljoša Matko. Aljoša v nesreči ni bil poškodovan, so pa z velikim obžalovanjem sprejeli informacijo o tem, da so poškodbe utrpeli preostali udeleženci: “Zadeve spremljamo, vsi v klubu smo z mislimi s poškodovanimi in njihovimi družinami.”

Skrb za zdravje 

Zaradi šokantnega dogodka se mladi slovenski reprezentant ni pridružil moštvu ob začetku aktivnosti v ponedeljkovem dopoldnevu in je ostal v družinskem krogu, še sporočajo iz kluba in dodajo: “Aljoša se zaveda, da je z vožnjo ob neprilagojeni hitrosti storil hud prekršek. Vsi, še posebej pa športniki kot javne osebnosti morajo biti zgled mladim, celotni družbi in od vsakega našega člana pričakujemo, da spoštuje pravila, tako zaradi lastne kot zaradi varnosti vseh udeležencev prometa. Zdaj je v ospredju predvsem skrb za zdravje vseh vpletenih v sobotno nesrečo, vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije pa so v pristojnosti ustreznih organov.”

Nesprejemljivo početje

“Nesrečo, ki se je zgodila, iskreno obžalujemo. Aljoša je z nesprejemljivim početjem ogrozil sebe in druge, teže prekrška se vsi skupaj dobro zavedamo. Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti. Naloga kluba ni le vzgoja nogometašev na igrišču, ampak tudi izven igrišča. Ozaveščenost v prometu je tema, ki je bila že doslej med prioritetnimi, očitno pa ji bomo morali tudi v prihodnje v sodelovanju z vsemi pristojnimi organizacijami namenili še več pozornosti. S poučnimi projekti za zdajšnje in bodoče mlade voznike, več informacij o naslednjih korakih pa bomo posredovali v prihodnjih dneh,” je ob neprijetnem dogodku povedal športni direktor Marko Šuler.

Oddaj komentar