Mariborčanke prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici

Vir: Facebook Odbojkarski klub Nova KBM Branik

Na facebook profilu odbojkaric Nove KBM Branik smo lahko prebrali, da bankirke nadaljujejo zmagovito tudi v 2019, saj so v četrti tekmi vknjižile še četrto zmago.

V 13.krogu državnega prvenstva so namreč premagale ekipo Formulo Formis iz Hoč in zavzele vrh domače lige. Pred bankirkami je prost vikend, ki ga bodo dobro izkoristile.
“V prvem setu smo z dobrim servisom opravile veliko dela. Nato popustile in napravile preveč napak ter posledično izgubljen drugi niz. Po izgubljenem setu smo se zbrale in mislim, da na koncu zasluženo zmagale,” je po dobljenm štajerskem derbiju povedala blokerka bankirk Marina Kaučič.

Nova KBM Branik : Formula Formis 3:1
(25:14, 23:25, 25:20, 25:17)

Nova KBM Branik: Mlakar 11, Kaučič 15, Dobaj (L), Bračko, Bezsonova 8, Najdič 4, Kočar (C), Kramberger, Sobočan 15, Pintar 11, Blagne, Lorber Fijok 5. Trener: Samo Miklavc

Formula Formis: Bavdaž 12, Milosavljević, Sešel (L), Ajnihar (C) 2, Ertl, Vovk 6, Košenina 9, Džaković 13, Pravdič (L), Štampar 2. Trener: Iztok Kšela

Kljub temu, da so odbojkarice iz Hoč napele vse moči in nudile soliden odpor je bila razlika v kakovosti kljub vsemu prevelika, da bi lahko pripravile presenečenje. S četrto zaporedno zmago in skupno enajsto v prvenstvu so tako bankirke upravičeno prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici.

Oddaj komentar