Lent po Lentu: Prihajajo Bijelo dugme, Soulfingersi, Dubioza kolektiv …

Dubioza kolektiv; FOTO: Facebook Dubioza kolektiv

Iz Narodnega doma Maribor sporočajo, da lentanje še ni končano. Pravzaprav se šele prav začenja.
Zapišejo, da letos se v mestu dogaja. Tudi avgusta. Letošnje poletje bodo namreč pospremili v jesen z najbolj burnimi koncertnimi vikendi doslej.

Začenjajo z YU rockovskimi velikani. Prihajajo Bijelo dugme. V petek, 20. avgusta, bodo na odru na Trgu Leona Štuklja nastopili Goran Bregović, Alen Islamović in Mladen Vojičić – Tifa, z njimi pa zagotovo predstavniki treh generacij: tiste, ki je Jugoslavijo gradila, tiste, ki jo je pospremila v zgodovino in te, ki jo poznamo zgolj iz učbenikov. V učbenike? No, recimo, raje v rockovske anale, bo zagotovo šel tudi ta (ekskluziven) koncert, zato brž po vstopnice.

Obljubljajo nepozabna doživetja

Naslednji večer, v soboto, 21. avgusta, bodo oder prevzeli Soulfingersi, sinonim za noro dober žur. Brezplačen koncert ob 30. obletnici energičnih mojstrov odrskih nastopov.

V petek, 27. avgusta, bosta za vrhunsko koncertno doživetje poskrbela zvezdnik violončela, Luka Šulić in pianist Evgeny Genchev. Če ste bili med poslušalci njunega rekordno obiskanega nastopa v virtualni koncertni dvorani Awwwditorij, boste zagotovo tudi na Rotovškem trgu. Doživeti ju brez ekrana bo namreč brez dvoma še bolj nepozabno, kot je bilo virtualno druženje decembra.

V soboto, 28. avgusta, pa spet totalen žur, še sporočajo. Kot se za zadnji počitniški vikend tudi spodobi. Najzabavnejša, najglasnejša in najbolj odpuljena glasbena happy mašina divjega vzhoda bo po mesecih prisilnega koronskega varčevanja energije zagotovo eksplodirala.

Bijelo dugme

Trg Leona Štuklja
petek, 20. avgust, 21.00
Cena vstopnic: 25,00 €; 30,00 €

Soulfingers

Trg Leona Štuklja
sobota, 21. avgust, 21.00
Vstopnine ni!

Luka Šulić & Evgeny Genchev

Trg Leona Štuklja
petek, 27. avgust, 21.00
Cena vstopnic: 30,00 €

Dubioza kolektiv

Trg Leona Štuklja
sobota, 28. avgust, 21.00
Cena vstopnic: 25,00 €

Oddaj komentar