Ivan Trajković na evropskem prvenstvu v Italiji osvojil bron

Vir: WTF Slovenija

Na Evropskem prvenstvu v italijanskem Bariju je slovenski taekwondo skozi Ivana Trajkovića prišel do novega velikega uspeha. Naš najboljši posameznik, ki je na meji uvrstitve na olimpijske igre, je na zelo pomembnem tekmovanju za evropske taekwondoiste osvojil bronasto medaljo.

“Da je prišel do šeste medalje na evropskih prvenstvih (do danes je imel zlato, srebrno in tri bronaste), je moral premagati Portugalca Gomesa (15:8) in Španca Rosa Gomeza (19:15). Najpomembnejši dvoboj pa je bil polfinalni. V njem se je udaril z Nemcem Alexandrom Bachmannom. Trajković je Bachmanna na novembrski svetovni lestvici prehitel za štiri točke in je sedaj na njej šesti, medtem ko je Nemec nazadoval na sedmo mesto. Na decembrski lestvici bosta velika tekmeca (pomerila sta se tudi v polfinalu svetovnega prvenstva v Muju) znova zamenjala mesti,” so sporočili danes. Odločitev o tem, kdo se bo neposredno uvrstil na olimpijske igre bo znana 8.12.2019 v Moskvi, kjer bodo organizirali zaključni turnir Velikih nagrad.

Zmagovalec bo prejel 80 točk, drugo uvrščeni pa 48. Torej osem več, kot so jih prejeli zmagovalci kategorij v Bariju. Polfinalni dvoboj kategorije nad 80 kilogramov med Trajkovićem in Bachmannom v Bariju je bil vseskozi izenačen. Ne Trajkoviću ne Bachmannu ni uspelo ustvariti večje prednosti. Na koncu je Nemec odšel v finale z zmago z 18:17. V njem je njegov nasprotnik Rus Rafail Aiukaev. “Prvi dve borbi sta bili dobri. Vse je Ivan oddelal suvereno in po dogovoru. V polfinalu je res zmanjkalo malo sreče. Z Nemcem sta si bila po točkah blizu. Lahko rečem, da so na koncu o finalistu odločale zadnje stotinke dvoboja,” je infarktni polfinalni dvoboj opisal reprezentančni trener Dragan Zarić.

Oddaj komentar