Inšpektorji nadzirajo tudi terase in vrtove gostinskih lokalov

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

V tednu od 15. do vključno 21. marca je bilo opravljenih 3.397 inšpekcijskih nadzorov, izrečenih je bilo 35 prekrškovnih sankcij, 371 opozoril po zakonu o prekrških in 123 upravnih ukrepov.

Ena odločba o prepovedi opravljanja dejavnosti

Zdravstveni inšpektorat je od tega opravil 1034 nadzorov, izrekel pa 15 prekrškovnih sankcij po zakonu o prekrških, skupno 88 opozoril in eno odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti.

Pri nadzoru prevzemnih mest v gostinstvu 19 opozoril

Nadzor nad gostinci so opravili v dveh delih, je pojasnila Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata. Posebej so nadzirali prevzemna mesta v gostinskih lokalih, kjer so opravili 121 nadzorov, pri tem pa izrekli dve prekrškovni sankciji, 19 opozoril in eno odločbo o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom v notranjih prostorih.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Nadzor tudi nad terasami in vrtovi gostišč

Drugi del nadzora v gostinstvu pa je bil opravljen v statističnih regijah posavska in jugo-vzhodna regije ter primorsko-notranjska, kjer je dovoljena strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov. Tam so opravili 75 nadzorov, skupno pa so izrekli šest opozoril.

27 opozoril pri storitvenih dejavnostih

Na področju storitvenih dejavnosti je bilo opravljenih 418 nadzorov, izrekli pa so skupno 27 opozoril.

Na zunanjih javnih površinah 13 sankcij in 36 opozoril

Nadzirali pa so tudi na zunanjih javnih površinah, kjer so v 264 opravljenih nadzorih izrekli 13 prekrškovnih sankcij po zakonu o prekrških in 36 opozoril.

V šolah in vrtcih nadzor testiranja brez neskladnosti

43 nadzorov testiranja v šolah in vrtcih ni pokazalo nobene neskladnosti.

Oddaj komentar