FOTO: Treningi NK Maribora prilagojeni, čakajo na nadaljnja navodila

Foto: NK Maribor

Aktivnosti v Ljudskem vrtu se nadaljujejo po predvidenem programu, še vedno v manjših skupinah in ob spoštovanju vseh navodil ter priporočil.

Nogoometaši se vneto pripravljajo na nadaljevanje sezone, treningi pa so prilagojeni. Za uradno spletno stran kluba je spregovoril trener Sergej Jakirović: “Zelo sem zadovoljen, fantje so z najvišjo stopnjo resnosti pristopili k obveznostim. Čeprav vmes skoraj dva meseca niso bili skupaj, je opazno, da so v celoti izpolnili individualni program. Zadovoljni smo z rezultati testiranj, ki smo jih opravili. Temelji so dobri in na teh lahko gradimo za naprej. Zaenkrat vse poteka po načrtih, želim si, da se bi tako nadaljevalo.”

Kako naprej v klubu še ne vedo. Med uvodnim delom vadbe čakajo na nadaljnja navodila in ostajajo optimisti, da bo to, kar počnemo zdaj, podlaga za nadaljevanje sezone.
“Z zanimanjem pričakujemo naslednjo informacijo, kdaj bomo lahko trenirali kot moštvo. Verjamem, da bo tudi to prišlo hitro na vrsto, kot sem optimist tudi glede nadaljevanja prvenstva. Spremljamo vsakodnevno novice o dogajanju okoli nas, ta konec tedna se že začenja tekmovanje v Nemčiji, potrjeni so datumi na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem, v Avstriji… Upam, da bo kmalu odobritev tudi v Sloveniji. Tudi rekreativci ne morejo dolgo brez teka ali svojih aktivnosti, kaj šele profesionalni športniki, zato resnično upam, da bodo tudi naslednji ukrepi šli v pozitivno smer. Seveda, ob upoštevanju vseh priporočil pristojnih organov z naše strani, kar nam je že sedaj osnovno pravilo.”

Oddaj komentar