FOTO: Saj ni res, pa je! Revnim umazana in raztrgana oblačila

Društvo Humanitarček je na svojem Facebook profilu objavilo fotografije oblačil, ki so jih zbrali v decembrski akciji. Med zbranimi oblačili so bila tudi takšna, ki sodijo le v smeti.

Nobena humanitarna organizacija NI smetišče. Ni nadomestilo, da tja odnesete nekaj, kar je za v koš. Tudi ljudje iz roba si zaslužijo spoštovanje. Ni dobrodelnost to, da ja Facebook objavimo, koliko smo zbrali, koliko darovali, ampak kaj. Včasih je dovolj, da darujete en par rokavic, pa četudi ne obvestite vseh prijateljev na socialnih omrežjih. To velja tako za posameznike, kot za skupine ljudi, študente,” so zapisali na Facebook profilu društva Humanitarček.

Po tem, ko so v mesecu decembru v društvu Humanitarček zbirali oblačila za tiste, ki to resnično potrebujejo, so se v teh dneh lotili sortiranja. Med tem, so naleteli na grozljiv prizor, kaj vse ljudje “podarijo”. Med kupom starih oblačil so našli tudi “posrane gate”, raztrgana oblačila, ki sodijo le še v smeti.

Na svoji Facebook strani društva Humanitarček so med drugim zapisali še:

“Kaj bo brezdomec z luknjastim puloverjem, velikim kot pest? Soncil morda ozebline?Ženska, iz socialno ogrožene družine, ki je že tako v stiski, se počuti kot ženska “nežensko”, naj obleče zamazane spodnje hlače? Dobesedno z luknjo? Vsi ti ljudje – imajo že doma umazana, dotrajana oblačila.. mar smo res tako nizkotni? Dobrodelnost zaradi lajkov?”

Take “dobrodelnosti” ni pričakoval nihče.

Oddaj komentar