FOTO: Rože iz nogometne žoge, vredne pet tisočakov, bodo kasneje krasile mestne parke in trge

Vir: Mestna občina Maribor

V začetku tedna smo poročali, da so na Glavnem trgu postavili veliko cvetlično žogo iz več kot 2000 rož. Mariborčani so dekoracijo z navdušenem sprejeli, večina si želi, da bi bila stalna, a jo bodo pospravili 7. junija.

Na Mestni občini Maribor so povedali, da so jo postavili pod okriljem projekta Evropskega nogometnega prvenstva UEFA do 21 let. Obrnili smo se na občino, saj nas je zanimalo čigava je idejna zasnova in kdo je izvajalec. “Glede na odzive je bila pri Mariborčanih odlično sprejeta. Petunije v vijolični in beli barvi pa bodo kasneje krasile mestne parke in trge,” so dejali v MO Maribor.

FOTO: Mestna občina Maribor

Povedali so nam, da je idejna zasnova delo manjše skupine ljudi pri Javnem podjetju
Zelenice d.o.o. iz Celja. Sama konstrukcija žoge je bila po načrtih podjetja Zelenice d.o.o. narejena v obrtno-kovaški delavnici v Celju.

Strošek več kot pet tisočakov

In kakšen je strošek omenjene žoge? 5-tedenski najem konstrukcije z zalivalnim sistemom, transportom, postavitvijo in odstranitvijo konstrukcije z dvigalom ter vstavljanje rož v konstrukcijo, je znašal 3.415 evrov, dobava sezonskega cvetja v lončkih pa 1.883 evrov.

“Po odstranitvi konstrukcije bomo rože uporabili in posadili na območju parkov in trgov, ki jih Snaga vzdržuje v skladu s koncesijsko pogodbo,” so dodali.

Oddaj komentar