FOTO: Po tem, ko je pot na Kalvarijo začel kositi mestni svetnik, so se tega lotili tudi delavci MOM

Miha Recek, ki je v Mestni občini Maribor mestni svetnik, se je pred dnevi lotil košnje trave ob stopnicah na Kalvarijo.

Njegovo delo so končali delavci Režijskega obrata Mestne občine Maribor, saj so na profilu MO Maribor na Facebooku objavili, da so le-ti v ponedeljek prvič pokosili travo v meter in pol širokem pasu ob stopnicah na Kalvarijo.

Recek se je ob pogledu na Kalvarijo že konec minulega tedna odločil, da tako ne gre več, in prijel v roke kosilnico ter se lotil dela. Pred tem je na Facebooku pozval Mariborčane, da se mu pridružijo, a se ni nihče odzval.

Sedaj lahko MO Maribor skrbi za izgled stopnic

Zemljišča in stopnice so v pretežnem delu v lasti Republike Slovenije in z njimi upravlja Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov. A že pred časom je postalo jasno, da bo MO Maribor odslej lahko redno skrbela za vzdrževanje teh stopnic in pasu ob njih. Konec julija je namreč od sklada pridobila služnost za trajno uporabo ter vzdrževalna dela in popravila stopnic ter košnjo trave.

A trajalo je skoraj mesec dni, da so delavci le pokosili travo, šlo pa naj bi za to, da so potrebovali soglasje lastnika spodnjega dela stopnic. Zanimivo je morda le to, da so to pridobili prvi delovni dan po tem, ko se je sam dela lotil Recek. Gre res za naključje, ali jih je morda z objavo na družbenim omrežjih mestni svetnik spomnil, da bi bila košnja res že nujno potrebna?

Po tem ko je tako pred dnevi Miha Recek objavil fotografije kako kosi okolico znamenitih stopnic na Kalvarijo, pa se mu sicer na Mestni občini Maribor zahvalili, a v zahvali zapisali tudi “grajo”: “Za dober namen, zavzetost in pomoč pri prvi košnji v vlogi služnostnega upravičenca se posebej zahvaljujemo mestnemu svetniku Miha Recek, ki pa je z akcijo vendarle bil nekoliko prehiter. Za vzdrževalna dela namreč potrebujemo tudi soglasje lastnika spodnjega dela stopnic, podjetja Skalina; pred košnjo, ki jo je opravil naš režijski obrat, smo to pridobili.”

Oddaj komentar