SVEŽA NOVICA: Kacin ne bo več vladni govorec, ampak državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade

Vir: Vlada RS

Vlada je imenovala Jelka Kacina za državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade. Na današnji seji je namreč izdala odločbo, s katero se z 18. januarjem 2021 Jelka Kacina imenuje za državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade.

Jelko Kacin bo usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid-19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem.

Zakon o Vladi Republike Slovenije v prvem odstavku 24. člena določa, da vlada lahko na predlog predsednika vlade ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga predsedniku vlade ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.

Jelko Kacin bo kot državni sekretar usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem med pristojnimi institucijami Vlade Republike Slovenije ter institucijami Evropske unije. Tehnične pogoje za delo državnega sekretarja bo zagotovilo vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Oddaj komentar