Državnozborske volitve 2018: Soočenje mariborskih kandidatov (2. skupina)

V drugem soočenju mariborskih kandidatov o argumentih na temo UKC Maribor, zakaj je finančno podhranjen, zakaj imamo še vedno visok DDV, čeprav ni krize in kaj bo z letališčem Maribor.

Oglejte si celotno soočenje na spletu:

Bernard Memon, NSi
Slavko Šterman, Stranka Alenke Bratušek
Uroš Prikl, DeSUS
Jasna Murgel, Stranka SMC
Franc Trček, LEVICA
Dejan Kaloh, Stranka SDS
Gregor Ficko, Stranka Dobra država

1 KOMENTAR

 1. Veliko je kritike in veliko nakladanja. V resnici pa je Slovenija daleč preveč centralizirana. Centralizacija povzroča še večjo revščino kot jo že imamo. Slovenijo je potrebno pod nujno decentralizirati in ponovno uvesti Deželno ureditev tako kot smo že nekoč imeli. Da imeli smo trio dežele ki so bile ekonomsko gospodarsko politično neodvisne od države. Naj samo za primer omenim kje so vidne glavne centralizacije?
  Dravske elektrarne Maribor so centralizirane v Ljubljani HOLDING ? Drava teče skozi Maribor oz. po nekdaj deželi Štajerske ? Naši sosedje imajo že več deset let deželno ureditev kot je Avstrija,Nemčija,Italija itd..
  Pri nas še vedno politično govorimo,da bomo imeli osem pokrajin in regije ? To je čisto politično nakladanje.
  Centralizacija nekomu odgovarja, se ve,da to odgovarja levi politični opciji. V zadnjih desetih letih je bilo storjeno toliko napak, da se to v kratkem ne more več popraviti.
  Skratka so za vse to odgovorne sedanje politične stranke kot so, SMC,SD in DESUS !In v nobenem primeru te politične stranke ne morejo voditi naše države še naslednjih štiri leta. Te politične stranke ki sem jih omenil bi morale danes ODGOVARJATI ! Tako je zapisana beseda ODGOVORNOST v Ustavi RS ?
  SD,DESUS in LDS so dokončno leta 1979 likvidirali Zakon o vajeništvu in uvedli Zakon o usmerjenem izobraževanju, ki pa je tudi propadel. Danes je natanko 37 let odkar nimamo več v gospodarstvu vajeniškega izobraževanja ? Gospodarstvo brez vajeniškega izobraževanja ni pozitivnega gospodarstva. Tako je pred leti opozoril avstrijski šolski minister in dejal ” če bi se to zgodilo v Avstriji ”
  bi čez 20 let propadlo celotno gospodarstvo v Avstriji. V lanskem letu so po 37 letih ponovno uvedli Zakon o vajeništvu kot PILOTNI PROJEKT ? Čeprav smo imeli še v Jugoslaviji odličen vajeniški izobraževalni sistem. Samo prepisati bi ga bilo potrebno. Na Ministrstvu za znanost in šolstvo je skupina pripravila “PILOTNI PROJEKT” samo zato,da bo komisija koristila finančna sredstva za Pilotni projekt.
  Ministrstvo je pridobilo od strani EU za Pilotni projekt cca. 2,8 milijonov EU ? Do danes se ne ve kako se je razdelil ta denar ? Predvidevam da bi naj dobila GZS,OPZS,Zavodi za zaposlovanje,Ministrstvo za znanost,šolstvo in šport in komisija ki je pripravila Pilotni projekt ? Na osnovi lanskega leta 2017 je bil za razpis vpisa v Pilotni projekt vajeništva in vpisalo se jih je samo nekaj okoli 50 pilotnih vajencev ???
  Tudi ta Pilotni zakon bo doživel še v letu 2018 katastrofo.
  Edina rešitev je,da bodo volivci odločili na državnih volitvah in volili desno usmerjene politične stranke ! Med njimi je nova neobremenjena politična stranka Lista novinarja Bojana Požarja ali,
  http://www.listanovinarjabojanapozarja.si in 33 tock in vec LNBP
  Ne volite SMC,SD in DESUS
  Kar me je posebej presenetilo v demokraciji, da g. Zorana Jankovič in Karel Erjavec sporočata levi opciji političnih strank,da bodo storili vse,da ne bo zmagala desnica pod vodstvom Janeza Janše in SDS !
  Za mene osebno je to sovražno sporočilo, ki še bolj razdvaja slovenski narod…

Oddaj komentar