“Čista nula, čista vest” danes tudi v Mariboru

Akcija Čista nula, čista vest, ki se pričenja danes, bo tudi v Mariboru.Zavod Varna pot z že tretjo letošnjo preventivno akcijo Čista nula, čista vest spodbuja odnos do alkohola in odgovornost voznikov, da ostanejo trezni. Z njo na prireditvah in v gostinskih lokalih po Sloveniji mlade želijo pripraviti do tega, da načrtujejo varen odhod domov z zabave.

Skupine mladih bodo ambasadorji zavoda spodbudili k obvezi, da ta večer ne bodo pili alkohola, vse “odgovorne voznike” pa bodo nagradili. Vsi, ki bodo zapustili lokal z rezultatom 0,0 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka pri preizkusu alkoholiziranosti, bodo pohvaljeni in nagrajeni s praktičnim darilom.

Če bo test pokazal več kot 0,0 in manj kot 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka pri t.i. “mladem vozniku” ali pa bo test pokazal opitost, bo moderator opozoril na nevarnosti in zakonska določila ter voznika spodbudil, naj ne vozi in naj uporabi drugo prevozno sredstvo oziroma ključe prepusti prijatelju, ki ni pil alkohola.

Prostovoljci zavoda bodo ljudi nagovarjali v Mariboru, Ljubljani, Celju, Novem mestu, Novi Gorici, Kopru in Brezju.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar