Bodo svetniki sprejeli rebalans “mariborskega” proračuna?

Danes bodo Mariborski mestni svetniki sprejemali rebalans proračuna za letošnje leto in spremembe proračuna za 2018.

izredna seja mom (2)

Občina namerava v letu 2018, zaradi načrtovanih novih investicij, najeti še nekaj več kot šest milijonov evrov kredita, skupaj torej okoli 11 milijonov evrov. Obnavljali naj bi zahodno tribuno stadiona Ljudski vrt in izvedli nakup objekta Probanke za potrebe Mariborske knjižnice.

V sprejetem proračunu za leto 2018 so prihodki načrtovani v višini 95,6 milijona evrov, s spremembami se zvišujejo na 112,2 milijona evrov.

V letu 2017 so bili načrtovani prihodki v višini 92,8 milijona evrov, a bo občini najverjetneje uspelo zbrati 88 milijonov evrov, zato je treba za 4,8 milijona evrov zmanjšati tudi odhodke, da bo proračun ponovno uravnotežen.

Pri tem so najbolj na udaru investicije. V najnovejšem rebalansu je predvidenih za 5,4 milijona evrov manj sredstev zanje, najbolj so se znižala na področju komunale, prometa in prostora. Po navedbah vodstva občine to ne pomeni, da te investicije ne bodo izvedene, temveč se samo prenašajo v prihodnje leto.

Mestni svetniki bodo danes po napovedih izbrali tudi svojega kandidata za volitve v državni svet. Izbirali bodo med nekdanjim županom Alojzom Križmanom, nogometašem Marinkom Galičem in sedanjim državnim svetnikom Rudijem Matjašičem. Izbrani kandidat se bo moral po izvolitvi v mestnem svetu novembra še potegovati na volitvah v 3. volilni enoti, kamor spadajo poleg Mestne občine Maribor še okoliške občine.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar