Za mariborski Centrum ni zanimanja

Vir: Lokalec.si

Čeprav je zbiranje zavezujočih ponudb za nakup nedokončanega poslovno-stanovanjskega objekta Centrum v središču Maribora pokazalo nekaj zanimanja, ta še vedno nima kupca.

“Postopek zbiranja zavezujočih ponudb za nakup objekta Centrum na Trgu Leona Štuklja je bil zaključen brez izbire ponudnika,” so za STA povedali na DUTB.

 Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je zbiranje zavezujočih ponudb zaključila oktobra lani. Koliko ponudb je prejela, ni znano. Bi pa naj zbiranje pokazalo, da obstaja zanimanje za nakup.

Zavezujoče ponudbe je zbirala za odkup nepremičnine in terjatev do gradbene družbe MTB, ki je zgradila omenjeni objekt. Pod njenim okriljem je večji del objekta Centrum, manjši del je v lasti zasebnika.

Centrum je podjetje MTB začelo graditi leta 2008, a se je gradnja zaradi finančnih težav naslednje leto ustavila. Trenutno je v tretji gradbeni fazi, obsega pa pet nadstropij, tri kletne etaže in mansardo.

Za nakup stavbe se je v preteklosti zanimala tudi mariborska občina, saj je želela vanjo preseliti osrednjo enoto Mariborske knjižnice. A ekipa tedanjega župana Andreja Fištravca ni uspela pridobiti soglasja mestnega sveta za ta korak. Novi župan Saša Arsenovič želi knjižnico ohraniti na sedanji lokaciji na Rotovškem trgu.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar