Tudi v osem poskusu žičniške naprave na Areškem delu Pohorja brez kupca

Vir: arhiv Lokalec.si/slika je simbolična

Kupca žičniških naprav na Areškem Pohorju tudi v osmem poskusu dražbe v sklopu stečajnega postopka Športnega centra Pohorje ni bilo. Premoženje je bilo tokrat ponujeno po izklicni ceni dobra dva milijona evrov, a kot je povedal stečajni upravitelj Drago Dubrovski, tudi tokrat ni bila vplačana nobena varščina.

Stečajnega upravitelja zdaj čaka vnovičen posvet z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) kot upnikom o tem, kako nadaljevati s prodajo. Če ne bo odločeno drugače, bi lahko izvedli še deveto dražbo, na kateri bi žičniške naprave lahko ponudili po izklicni ceni okoli milijona in pol evrov. “Krog potencialnih kupcev je zelo omejen, zato stvari potekajo tako dolgo,” je še dodal Dubrovski.

Že po prejšnjem poskusu prodaje je stečajni upravitelj omenjal tudi možnost, da bi namesto dražbe poskušali s prodajo prek avstrijske dražbene spletne strani, a je sodišče takrat ocenilo, da je javna dražba najprimernejša za prodajo te vrste premoženja.

Ponujeno premoženje sicer vključuje obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnico Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekte in vso opremo za zasneževanje. Z njimi sicer upravlja mariborsko javno podjetje Marprom, ki je po propadu ŠC Pohorje zagotovilo nadaljevanje smučarskega turizma na Pohorju.

Gre še za zadnje večje premoženje propadlega podjetja, potem ko je Dubrovski septembra lani uspel prodati žičniške naprave na mariborskem delu Pohorja. Prvič je naprave ponujal za 11,4 milijona evrov. Dubrovski je že večkrat povedal, da interes za prevzem je, vendar bo moral prihodnji lastnik ob kupnini vsaj še enako vsoto nameniti za dodatna vlaganja.

Ob prodaji omenjenih smučišč do konca stečajnega postopka čaka še rešitev zadev okoli zahteve do mariborske občine za plačilo odkupne vrednosti gondole in žičniških naprav na Mariborskem Pohorju, ki jih je prek Marproma po stečaju družbe prevzela v upravljanje. Mariborsko sodišče je junija odločilo, da je občina dolžna plačati 13,2 milijona evrov nadomestila, a se je občina pritožila, o zadevi pa zdaj presoja višje sodišče.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar