Prvi potniki že prepeljani v Split

Nekateri menijo, da bi bilo treba podaljšati letališko stezo

Letalska družba VLM Airlines je z včerajšnjim dnem pričela s poleti  z letališča Edvarda Rusjana Maribor v Split in Dubrovnik.

Po dolgih obljubah je mariborsko letališče le dočakalo dve začasni liniji, ki bosta štajersko prestolnico avgusta, morda še tudi septembra, povezali s hrvaškima obalnima mestoma Split in Dubrovnik.
Včeraj sta petdesetsedežni turbopropelerski letali Fokker 50družbe VLM Airlines poleteli prvič. Že dopoldne sta prileteli iz obeh dalmatinskih mest, popoldne pa sta tja popeljali prve nove potnike. tako bo vsak torek.

Za prve lete so uspeli letali napolniti polovično, za zdaj pa so poleti predvideni do konca meseca avgusta.

Letalski prevoznik VLM Airlines prav tako to poletje opravlja tudi sezonske lete iz Italije (Ancona, Bari in Salerno) na Hrvaško (Brač, Split in Zadar), Grčijo (Krf, Preveza, Zakintos) in Črno Goro (Podgorica in Tivat).

Povratne letalske vozovnice so na voljo preko spletne strani letalske družbe in turistične agencije Euroval. Povratna vozovnica za Split je na voljo že od 78 evrov, za Dubrovnik pa od 98 evrov, za vse potnike pa je brezplačno tudi parkiranje na območju mariborskega letališča. V ceni je vključeno tudi do 20 kilogramov oddane in do 10 kilogramov ročne prtljage.

“V naslednjih tednih bo objavljen red letenja  za zimsko odbodbje v katerem so predvidene letalske povezave z letališa Edvarda Rusjana Maribor in Evropo. Vozovnice se bodo lahko kupile preko spletnega mesta www.flyvlm.com,” so sporočili z letališča.

Oddaj komentar