Pomanjkanje obraznih mask sili tudi zdravnike v nabavo obraznih mask za večkratno uporabo

Kako veliko je pomanjkanje obraznih mask v naši državi najbolj nazorno ponazori dejstvo, da jih zdravstvenim zavodom očitno zmanjkuje ali pa jih celo nimajo več. Zdravnik Peter Strouhal priporoča uporabo mask za večkratno uporabo SHIELD, ki jih izdeluje slovenski proizvajalec.

Zasebni zdravnik Peter Strouhal iz Žalca je opisal razmere pomenjkanja zazščitnih mask: “Naša ambulanta je dosedanje epidemije koronavirus okužb imela nekaj kirurških mask, ki pa jih seveda nimamo več. Med rešitvam se ponujajo tudi rešitve na spletu, vendar pa je dobava iz tujine vprašljiva, zaradi prepustnosti mej in ker lahko traja mesec ali celo več. Zato pridejo v poštev samo slovenske alternative.”

Podjetje Kovanec Unlimited d.o.o. (del Skupine Kovanček Group d.d.) je s svojimi kooperanti zagnalo proizvodnjo obraznih mask za večkratno uporabo v Sloveniji in očitno so s svojim produktom prišli ob ravno pravem času, ko so potrebe ne samo prebivalstva, temveč tudi zdravstvenih ustanov izjemno velike, zanesljive dobave iz tujine pa ta trenutek nikakor ni možno zagotoviti. Tudi v ljubljanskem kliničnem centru so si uredili celo lastno šivalnico. “UKC Ljubljana je začela s šivanjem pralnih mask, da bi povečali neodvisnost od
dobaviteljev,” so zapisali.

Proizvodnja, ki se je pričela iz sedanjih akutnih potreb in pomanjkanja obraznih mask, seveda v tako kratkem času ne uspe zagotoviti certificiranja proizvoda. Vendar kot je povedal zdravnik Peter Strouhal, dr. med., pridejo v sedanjih razmerah v poštev  samo slovenske alternative. “Med njimi sem naletel tudi na maske Schield, ki sicer ne izpolnjujejo vseh najstrožjih standardov. Vendar pa so ta trenutek za naše potrebe povsem ustrezna alternativa.”
Podjetje Kovanec Unlimited d.o.o., ki s svojimi kooperanti zagnalo proizvodnjo obraznih
mask za večkratno uporabo SHIELD v Sloveniji, je včeraj po priporočilu poveljnika Gasilske
zveze Slovenije Francija Petka doniralo 100 mask Gasilski Zvezi Šmarje pri Jelšah. Občini, ki je trenutno eno izmed glavnih žarišč okužbe sz koronavirusom v naši državi in jo je včeraj obiskal tudi predsednik vlade Janez Janša.

Preverili pa smo tudi kje v Mraiboru se jih lahko kupi. Trenutno so na zalogi v dveh lekarnah in sicer Lekarni Arnica Montana v mestni četrti Nova vas in v Lekarni Brezje na Pobrežju. Ali bodo na voljo tudi v Mariborskih Lekarnah, ki so v lasti Mestne občine Maribor in okoliških občinah, še preverjamo.

Možnost nakupa na spletu in hitra dostava

Iz podjetja Kovanec Unlimited d.o.o. so nam še sporočili, da imajo tudi možnost nakupa preko spletne strani https://shieldmaske.si/. Kot še zatrjujejo v podjetju, zagotavljajo dovolj veliko zalogo in hitro dostavo.

(oglasno sporočilo)

Oddaj komentar