Nakupovalno središče v Mariboru praznuje 17 let

Europark praznuje 17. let. Razlog za to so tudi odlični poslovni rezultati, so povedali na današnji novinarski konferenci.

Vir: arhiva Lokalec.si

Letos mineva že 17 let, od kar je nakupovalno središče Europark v Mariboru odprlo svoja vrata. Zato so pripravili tradicionalni koncert v središču Maribora ter veliko in prijetno praznovanje v Europarku. Po praznovanju pa kličejo tudi odlični poslovni rezultati preteklega leta.

Po besedah center menegerke Europarka Simone Mandl, ki bdi nad poslovanjem nakupovalnega središča in njegovim strateškim razvojem, so beležili odlične rezultate preteklega leta. “V primerjavi z lanskim letom beležimo kar 4 % rast prometa, kar dokazuje, da smo si prizadevanja za razvoj zastavili na pravilen način,” je pojasnila. Povedala je tudi, da so zabeležili 7,4 milijona obiskov Europarka, pri čemer dodaja, da je to dokaz, “da je nakupovalna izkušnja v Europarku iz leta v leto boljša, za čimer stojijo tako investicije, še posebej pa vsakodnevni trud vseh sodelavcev, brez katerih teh rezultatov ne bi beležili. Doprinos k uspešnemu poslovanju pa so vsekakor tudi nenehne novosti v ponudbi, s katerimi skušamo našim obiskovalcem približati evropske in svetovne trende.” Trenutno se v Europarku nahaja kar 120 skrbno izbranih prodajaln, butikov in gostinskih lokalov z atraktivno ponudbo domačih in svetovnih blagovnih znamk. Poudarjajo, da so dobri rezultati plod spremljanja želja in pričakovanj njihovih obiskovalcev, zato bodo tudi v tem letu predani zagotavljanju najboljše ponudbe z najnovejšimi svetovnimi trendi ter prijetne nakupovalne izkušnje obiskovalce.

V koraku s časom

V preteklem letu so v Europarku investirali v prenovo parkirnega sistema, letos pa bodo kar 800.000 EUR vložili v izboljšanje energetske učinkovitosti. “Že od samega začetka smo v Europarku zavezani k družbeni odgovornosti, h kateri nedvomno spada tudi odgovorno ravnanje z okoljem. Zato bo letošnja investicija namenjena zmanjševanju porabe električne energije in s tem korak naprej k »zeleni« naravnanosti,” je pojasnila Mandlova.

17 let delovanja so v Europarku zaključili uspešno, zato bo rojstnodnevno dogajanje še toliko bolj veselo. Praznovanje se začne v soboto, 19. avgusta, ob 19. uri na Trgu Leona Štuklja v središču Maribora s tradicionalnim koncertom, na katerem bodo nastopili Kingstoni, najbolj priljubljenih duet bratov ta hip – BQL, koncert pa se bo v rockovskem slogu zaključil z glasbeno skupino Dan D. Naslednji konec tedna pa se praznovanje seli v Europark. “V petek, 25. avgusta, bo v Europarku najmlajše zabaval Ribič Pepe, v soboto, 26. avgusta, ob 11. uri pa bomo v družbi Dejana Vunjaka razrezali tudi torto velikanko,” je na novinarski konferenci povedala Petra Romih, vodja marketinga Europarka.

Več kot 100 dogodkov letno

V najbolj priljubljenem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije vsako leto organizirajo več kot 100 raznolikih dogodkov, s katerimi razvedrijo vse generacije svojih obiskovalcev. Številne dogodke pripravljajo tudi v sodelovanju z lokalno skupnostjo in javnimi institucijami, med njimi ne manjka niti tistih z dobrodelnimi nameni. Tako sodelujejo z otroškimi vrtci, šolami, domovi za ostarele, že osmo leto pa sodelujejo tudi z Univerzo v Mariboru. “V sodelovanju z univerzo pripravljamo dogodek Noč raziskovalcev, ki bo letos potekal 29. septembra. Predvsem mladim, seveda pa tudi ostalim, želimo takrat predstaviti različna znanstvena področja in jim znanost približati na sproščen način,” je dejala Romihova. September pa v Europarku ne bo obarvan le znanstveno, vendar tudi modno. 15. septembra si boste lahko namreč ogledali veliko modno revijo in vse modne smernice za jesen in zimo.

Oddaj komentar