Europarkovih 18 let z odličnimi poslovnimi rezultati in novimi načrti

Vir: arhiv Lokalec.si

Pred 18. leti je svoja vrata odprlo danes največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije Europark Maribor. Razlog za veselo praznovanje polnoletnosti so tudi odlični poslovni rezultati, so povedali na današnji novinarski konferenci. Ob tem pa so napovedali še nekaj aktivnosti v okviru praznovanja 18. rojstnega dne ter izpostavili načrte za prihodnost.

Simona Mandl, center managerka Europarka (v sredini), Anita Mlakar, moderatorka (levo) in Petra Romih, vodja marketinga v Europarku (desno). Foto: Bojan Mihalič.

Na današnji novinarski konferenci so predstavili odlične poslovne rezultate preteklega leta. Simona Mandl, center managerka Europarka, ki v rokah drži vajeti poslovanja nakupovalnega središča in skrbi za njegov strateški razvoj, je dejala, da je v lanskem letu promet zrasel za dobrih 7 odstotkov. “Obenem smo se približali 7,5 milijona obiskov,” je dodala.  Pri tem je navedla, da so odlični rezultati “odraz dobro začrtanih razvojnih strategij, ki jim sledimo in s katerimi dvigujemo raven nakupovalne izkušnje.” Poslovne strategije, v katere verjamejo tudi zaposleni, ki so po besedah Mandlove prav tako v veliki meri zaslužni za izvrstne rezultate poslovanja, temeljijo na zasledovanju potreb obiskovalcev, nenehnih izboljšavah ponudbe in vlaganju v napredek. “Obiskovalci si dobro nakupovalno izkušnjo, ki je posledica številnih bolj ali manj vidnih izboljšav, zelo zapomnijo,” zaradi česar se po mnenju mandlove tudi radi vračajo. V Europarku neprestano sledijo evropskim in svetovnim modnim ter drugim trendom, ponudbo redno dopolnjujejo z novimi znamkami ter obstoječe osvežujejo z najnovejšimi koncepti. Tako so letos že pozdravili odprtje treh novih prodajaln. Svoja vrata so odprli Optika Morela, svetovna znana prodajalna nakita Pandora ter prodajalna Žito. V ponudbo so dodali novo prodajno mesto s fotografskimi storitvami InŠtant, pričakujemo pa lahko še nove blagovne znamke, kot so Guess, Calvin Klein in Tommy Hilfiger. Obenem nenehno skrbijo za prenovo obstoječih prodajaln in lokalov. Trenutno je v nakupovalnem središču kar 120 skrbno izbranih prodajaln in lokalov, ki ponujajo bogat nabor domačih in svetovnih blagovnih znamk.

Poslovanje, odgovorno do okolja in družbe

V Europarku veliko vlagajo v tehnične izboljšave. V zadnjem času so v ospredju predvsem naložbe za povečanje energetske učinkovitosti. Kot je razložila center managerka, bodo predvidoma do konca leta celotno stavbo prenovili z LED-osvetlitvijo ter še naprej vlagali v energetsko čim bolj učinkovito obnovo naprav in sistemov, ki so potrebni za nemoteno delovanje nakupovalnega središča. Poleg navedenega jih v prihodnjih mesecih čaka sanacija območja vhoda s Titovega mostu ter asfaltne površine v kletni etaži. Družbeno odgovorno pa ne ravnajo le na področju okolja, ampak tudi na področju podpore delovanju lokalnih organizacij in posameznikov. “Letos smo na Europarkovem kolesarskem maratonu že desetič vsa zbrana sredstva od prijavnin kolesarjev podarili v humanitarne namene, in sicer tokrat društvu UP-ornik. Prav tako redno podpiramo športne, kulturne in izobraževalne dogodke v lokalnem okolju,” je še dodala Mnadlova.

Bogato dogajanje v nadaljevanju leta

Dobre poslovne rezultate so že proslavili preteklo soboto, ko je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru potekal Europarkov rojstnodnevni koncert. V družbi priljubljenega raperja Challeta Salleta, odlične vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile, ljubljenca številnih dam Marka Potrča ter šarmantnega Jana Plestenjaka so otvorili celotedensko praznovanje. Po besedah Petre Romih, vodje marketinga v Europarku, so bili obiskovalci nad izborom nastopajočih in dogajanjem navdušeni, kar je le potrdilo, da so na pravi poti. Veliki koncert pa je bil šele začetek rojstnodnevnega praznovanja. Pestro dogajanje bo namreč ponovno ta konec tedna. “Ta petek ob 18. uri bodo najmlajše na osrednjem prireditvenem prostoru v Europarku zabavali trije veliki čarodeji, v soboto ob 11. uri pa nas bodo v Europarku pričakali Poskočni muzikanti. Obiskovalci se boste lahko posladkali tudi s torto velikanko, ki seveda ne sme manjkati ob tej pomembni prelomnici. Seveda ne gre niti brez rojstnodnevnih popustov. Večina prodajaln bo svoje izdelke znižala za rojstnodnevnih 18 %,” je povedala vodja marketinga. Številne atraktivne dogodke, ki bodo še popestrili nakupovalno izkušnjo v njihovem nakupovalnem središču, lahko po besedah Romihove pričakujemo tudi v nadaljevanju leta. “V septembru sledijo Lego festival, na katerem boste videli številne mojstrovine iz večnih Lego kock, že tradicionalna jesenska modna revija in Evropska noč raziskovalcev. Nadaljevali bomo z martinovanjem, nagradno igro Koncert Jana Plestenjaka pri vas doma, manjkale ne bodo niti predstave v sklopu že tradicionalnega gledališča Veverice Mice. Prav tako pestro bo praznično decembrsko dogajanje,” pravi Romihova.

V Europarku pa so še poudarili, da so obiskovalci njihovega nakupovalnega središča vedno v ospredju. Zato bodo tudi v prihodnjem letu zagotovo predani zagotavljanju prijetne nakupovalne izkušnje in najboljše ponudbe z najnovejšimi svetovnimi trendi.

Oddaj komentar