Bobek ni več direktor Aerodroma Maribor

Boris Bobek, Aerodrom Maribor. Foto: M. Pigac

Po poročanju medijev družba Aerodrom Maribor, ki kot dolgoročni najemnik v lasti azijskega kapitala upravlja z mariborskim letališčem, nima več direktorja Borisa Bobka.

Kot je razvidno iz objave na Ajpesu, je bil v ponedeljek razrešen s tega položaja. Direktor družbe tako ostaja le še Lingkun Meng, prokurist pa Marko Gros. Zakaj je bil Bobek razrešen, ni znano. Na ta položaj je bil imenovan novembra 2016, tik pred zaključkom postopka prodaje Aerodroma Maribor družbi SHS Aviation. Leto kasneje se mu je na čelu podjetja namesto Carla Rungeja pridružil Lingkun Meng, ki velja za ključno osebo v kitajskih načrtih za mariborsko letališče.

Bobek je povedal, da je odstopil sam. “Z mesta direktorja sem odstopil zaradi številnih drugih obveznosti, ki jih opravljam, predvsem tudi v skupini ‘povezanih’ oseb Aerodroma Maribor,” je pojasnil in dodal, da ostaja del kolektiva Aerodroma Maribor. “Sam se bom posvetil predvsem koordiniranju celotne skupine. Z odstopom z mesta direktorja sem se predvsem izločil iz odločevalske funkcije v podjetju,” je navedel.

Kako daleč je uresničevanje teh načrtov, bi morali javnosti predstaviti pred mesecem dni, a je bila predstavitev tik pred zdajci odpovedana, po uradnih pojasnilih zaradi nepričakovane odsotnosti Lingkun Menga.

Letališče je pred dnevi ostalo brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z nemškim Münchnom. Po poročanju nekaterih medijev so v družbi VLM Airlines potrdili, da so se zaradi premajhnega zanimanja odločili za ukinitev omenjene povezave, ki je delovala od februarja.

Aerodrom Maribor je leto 2017 sklenil z dobrih 1,7 milijona evrov izgube. Družbi s 36 zaposlenimi je sicer uspelo v primerjavi z letom prej prihodke malenkost povečati, na 705.000 evrov.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar