Arsenovič: “Preiskovanje policije seveda pozdravljam, saj imam čisto vest”

mariborski župan Saša Arsenovič

Policija je začela zbirati obvestila o preprodaji poslovne stavbe v Ulici Eve Lovše 19 v letih 2014 in 2016, pri katerih naj bi sodeloval tudi aktualni mariborski župan Saša Arsenovič, piše današnji Večer. To so potrdili tudi na generalni policijski upravi, policisti pa naj bi se primera lotili tudi na podlagi zapisov spletnega portala Požareport.

 Omenjeni portal med drugim navaja, da naj bi bila pri nakupu stavbe tedanji podjetnik Arsenovič in njegov prijatelj Matjaž Štandeker, ki je decembra lani dobil zaposlitev v kabinetu župana, podkupila štiri bančnike Deželne banke Slovenije (DBS).

Slednja je poslovno stavbo v lasti družbe ACK kot hipotekarna upnica Arsenoviču prodala za 280.000 evrov, aktualni župan pa naj bi jo dve leti pozneje zavarovalnici Grawe prodal naprej za milijon evrov.

Po pisanju Požareporta naj bi Arsenovič tako nizko ceno pri nakupu dosegel, ker naj bi bil Štandeker razdelil 200.000 evrov podkupnine med štiri bankirje DBS. V banki ob tem pojasnjujejo, da je bila nepremičnina prodana po ceni, ki so jo potrdili uradni cenilci in pristojni odbor, ter da je bila cena glede na stanje realna, očitkov o domnevnih podkupninah pa niso želeli komentirati.

Mariborski župan v odzivu na pisanje, ki so ga za STA posredovali iz Mestne občine Maribor, pravi, da gre za lažne obtožbe izrazito politično motiviranega medija oz. poraženega tekmeca, ki zadnjega pol leta proti njemu izvaja sistematično gonjo – očitno zaradi njegove kandidature in uspeha na volitvah.

Prepričan je, da bo, tako kot v vseh drugih primerih, kjer je bilo na vseh ravneh dokazano, da gre za zlonamerne izmišljotine, enako tudi v tem primeru. Ob tem ne izključuje možnosti, da bo zadevo predal odvetnikom, da z zavarovanjem njegovega dobrega imena pred tovrstno umazano gonjo uporabijo razpoložljiva pravna sredstva.

“Preiskovanje policije seveda pozdravljam, saj imam čisto vest. Obtožbe so brezpredmetne, zato se z njimi ne obremenjujem in jim ne nameravam posvečati pozornosti oz. dovoliti, da se uresniči cilj obrekovalcev – to je preusmeritev moje pozornosti iz stoodstotnega opravljanja županskega dela,” je še dodal Arsenovič.

Medtem je Štandekerjev odvetnik Daniel Planinšec za Večer že povedal, da je njegov klient, ki očitke o podkupovanju prav tako odločno zavrača, že vložil kazensko zasebno tožbo proti Bojanu Požarju zaradi razžalitve, obrekovanja in žaljive obdolžitve, zoper njegov portal pa vložil dve odškodninski tožbi.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar