Odbojkarji Merkur Maribora brez izgubljenega niza do uvodne zmage

Fotografija je simbolična. Vir: pixabay.com

Odbojkarji Merkur Maribora so v 1. krogu srednjeevropske lige premagali Murso Osijek s 3:0 (17, 24, 21).

Vsi trije slovenski klubi so zmagovito začeli novo sezono srednjeevropske odbojkarske lige. ACH Volley, ki je branilec naslova, je prepričljivo premagal avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel, Calcit Volley je bil po petih nizih boljši od Zadruge Dob iz Avstrije, Merkur Maribor pa je ugnal Murso iz Osijeka s 3:0.

Mariborčani in Kamničani so gostitelji prvih turnirjev, ACH Volley pa nastopa v Zwettlu. V rednem delu se bo enajst ekip iz štirih držav (Slovenija, Avstrija, Hrvaška, Slovaška) merilo na petih turnirjih, najboljše štiri pa čaka polfinale in nato superfinale.

Drugi turnirji bodo od 22. do 24. novembra, od slovenskih ekip pa ga bo gostil ACH Volley, in sicer v dvorani Tivoli. Tretji bo sledil konec decembra (Maribor), četrti bo od 17. do 19. januarja, zadnji pa konec januarja in v začetku februarja (Ljubljana, Kamnik).

Izbranci trenerja Sebastijana Škorca so tekmeca iz Osijeka premagali po uri in 23 minutah igre, najbolj zanimiv pa je bil drugi niz, v katerem je Merkur ubranil dve žogi za niz in slavil s 26:24. Žiga Donik (21 točk) je v teh ključnih trenutkih prispeval dve točki, Miha Fink je bil na mestu v bloku, točko za vodstvo z 2:0 v nizih pa je prispeval Gregor Pernuš z asom.

Mariborčani bodo na prvem turnirju igrali le še eno tekmo; 3. novembra ob 19.30 z avstrijskim Amstettenom.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar