Po Ilkine smuči morala policija

Po poročanju nekaterih medijev je v ekipi  Mariborčanke Ilke Štuhec prišlo do spora. Njene nadgrajene smuči so postale “jabolko spora” med Ilkinim timom in Ljubljančanom, ki bi moral smuči nadgraditi s svojim patentom. Po smuči so zato šli kar policisti.

Zgodba se je zapletla, ko je njene smuči s svojim patentom nadgradil Ljubljančana, ki pa smuči zaradi nesporazuma ni želel vrniti. Zaradi spora se je morala vplesti policija.
Tako so minulo sredo, 11. januarja policisti z odredbo za hišno preiskavo zasegli par smuči.
Kot poročajo nekateri mediji, naj bi na odredbi pisalo, naj pri osumljenem kaznivega dejanja zatajitve, zasežejo par smuči za superveleslalom, par za veleslalom in slalom.

Smuči del sodnega spora?

Smuči Ilke Štuhec bi po poročanju medijev lahko postale del sodnega spora, v kolikor bi Mariborčanka še naprej vozila z njimi. O tem naj bi Ilko in njeno ekipo, Smučarsko zvezo Slovenije ter proizvajalca smuči opozoril mariborski odvetnik Goran Janžekovič, sicer pooblaščenec Ljubljančana Mojmirja Fliska. Slednji naj bi Štuhčevi že pred časom predstavil poseben patent, ki naj bi prispeval k boljšim lastnostim s katerimi je bila Ilka zadovoljna. Flisk naj bi se, po poročanju medijev zavezal, da bo nadgradnjo delal le za Ilko in nikogar drugega, če mu njena ekipa uredi sestanek s predstavnikom proizvajalca njenih smuči. Kot še poročajo sta se spoznala na Zlati lisici, kljub dogovorom, pa se nista ponovno sestala.

Flisku zaradi suma kaznivega dejanja grozi do dve leti zapora, poročajo nekateri mediji. Prav tako pa, da bi se naj odločil, da bo ukrepal, saj, da niti tekmovalka niti njen dobavitelj smuči nimata urejenih pravic intelektualne lastnine in sklenjenega dogovora z njim kot imetnikom patenta.

Fliskov odvetnik naj bi medtem Štuhčevo že pozval, da nemudoma preneha s kršitvami in da bo uveden predkazenski postopek. Kot še poročajo mediji, naj bi bil presenečen tudi nad dejstvom, da so policisti smuči še isti dan vročili Mariborčanki, ne pa jih shranili kot dokaz za domnevno kaznivo dejanje.

Oddaj komentar