V načrtu vlečnica čez Dravo

slika je simbolična

V okviru projekta Naša Drava, ki ga koordinira Regionalna razvojna agencija (RRA) Podravje – Maribor, načrtujejo vlečnico čez reko Dravo, s katero bi omogočili prehod kolesarjem in pohodnikom v Krajinskem parku Drava. Povezovala bi občino Duplek na enem in občino Starše na drugem bregu.

Direktor RRA Podravje – Maribor Uroš Rozman je za STA pojasnil, da je trenutno izdelana idejna zasnova vlečnice, pripravlja pa se tudi ostala projektna dokumentacija.

V projektu Naša Drava so na voljo sredstva samo za pripravo projektne dokumentacije, zato o času izvedbe še ne morejo govoriti. “Izvedba bo odvisna od zagotovitve virov v drugih razpisih ali v proračunih občin,” pravi Rozman.

Izvedbo ocenjujejo na okoli pol milijona evrov, pri tem pa računajo tudi na možnost pridobitve EU sredstev, ki bodo na voljo za trajnostno mobilnost. Preostanek naj bi zagotovili obe občini.

Vlečnico bodo lahko uporabljali kolesarji ali pohodniki. Po vzoru podobne infrastrukture na kolesarski poti v Nemčiji jo bo poganjal uporabnik sam z vrtenjem krmila na košari, v kateri se pelje čez reko. Navezovala se bo na Dravsko kolesarsko pot na obeh straneh reke.

Prehod čez staro strugo Drave, kjer se nahaja Krajinski park Drava, je trenutno možen le čez cestni most v Dogošah pri Mariboru, naslednje možno prečkanje pa je šele na Ptuju.

Oddaj komentar