Dobrodelno združenje Koraki za korakce prejelo zahvalno listino v akciji Ljudje odprtih rok

Utrinek iz podelitve nagrad in zahvalnih listin akcije Ljudje odprtih rok. Vir: osebni arhiv Andreje Kračun

Revija Ženska (nekdanja Naša žena) je podelila nagrade in zahvalne listine akcije Ljudje odprtih rok. Med prejemniki, v skupini Darovalci, je zahvalno listino prejelo tudi dobrodelno združenje Koraki za korakce.

Prehoditi še več dobrodelnih poti

Predsednica združenja Andreja Kračun je ob tej priložnosti ponosno povedala, da so resnično hvaležni, ker so bila več kot desetletje dolga prizadevanja pomagati otrokom prepoznana tudi na širšem območju Slovenije: “Prepričani smo, da nam bo to priznanje pomagalo odpreti še več src ter prehoditi še več dobrodelnih poti k našemu najpomembnejšemu cilju – pomagati in omogočiti otrokom spodbudno okolje za razvoj njihovih sposobnosti in potencialov.”

Dolgoletna tradicija dobrodelnih pohodov Koraki za korakce

Andreja Kračun se spominja začetkov: “Pred 12 leti nas je prijatelje in znance združila želja po tem, da čim več otrokom omogočimo bolj kakovostno otroštvo, bolj lahkotne korake po njihovi poti otroštva. Ustanovili smo dobrodelno združenje Koraki za korakce in pričeli s tradicijo dobrodelnih pohodov Koraki za korakce v mariborskem Mestnem parku. Prvega, leta 2008, smo organizirali še pod okriljem SILA (Slovensko mednarodno združenje žensk), potem pa smo začeli s samostojno potjo. Naša prva donacija je bil nov respirator za novorojenčke mariborske pediatrične klinike.”

Pomagali so že več kot 50 različnim organizacijam

Na svoji dobrodelni poti so organizirali 12 dobrodelnih pohodov, številne dobrodelne koncerte in večere, polne smeha, nekajkrat pa tudi Korakovo Art tržnico z dobrodelnim pridihom. Z zbranimi donacijami so pomagali že več kot 50 različnim organizacijam. Različne dobrodelne projekte člani pripravljajo povsem prostovoljno. Pravijo, da jim vsak uspešen projekt da zagon za naslednjega, ves trud pa je poplačan ob nasmejanih obrazih otrok, ki so jih deležni od predajah donacij. “Trudimo se prepoznati in podpreti potrebe šol, zavodov in drugih institucij. In zavedamo se, da z majhnimi vložki lahko naredimo zelo veliko za boljšo prihodnost otrok. Dajati je prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce. Veseli smo, da smo lahko del takšnih zgodb,” dodaja predsednica Andreja Kračun.

Od 2009 urejajo gibalnice

Od 2009 dobrodelno združenje Koraki za korakce na osnovnih šolah podpira urejanje gibalnic (uredili so jih več kot 20). To so prostori za izvajanje inovativnih učnih pristopov, za usmerjanje prostega časa in zagotavljanje možnosti aktivnega vključevanja otrok, tudi tistih s posebnimi potrebami, v šolsko okolje. Telesna dejavnost pozitivno vpliva na razvoj kognitivnih sposobnosti, na splošno dobro počutje otrok in mladostnikov, krepi imunski sistem, obvaruje telo pred različnimi kroničnimi boleznimi ter jih varuje pred prekomerno telesno težo.

Še naprej bodo sledili svojemu poslanstvu

V dobrodelnem združenju Koraki za korakce obljubljajo, da bodo tudi v prihodnje sledili svojemu poslanstvu, predvsem pa njihovim srcem. »Verjamemo, da bo število pomoči potrebnih, ki jim bo naše druženje pomagalo ali celo spremenilo življenje, vsako leto večji. Uspeh vliva optimizem, da lahko skupaj dosežemo še več,« še dodaja predsednica združenja Andreja Kračun.

Oddaj komentar