Janša devetič izvoljen za predsednika SDS

Delegati SDS so na današnjem programsko-volilnem kongresu v Slovenskih Konjicah Janezu Janši z veliko večino podelili nov mandat na čelu največje vladne stranke. Janša je bil edini kandidat, med 656 udeleženimi delegati, ki so izkoristili volilno pravico, pa je prejel 650 glasov, medtem ko je bilo proti šest delegatov.

Janša je v nagovoru po izvolitvi, v katerem se je zahvalil vsem, ki so se trudili pri organizaciji kongresa v zahtevnih razmerah, spomnil na danes sprejeto nosilno programsko resolucijo, v kateri so zapisali, da stranka že gleda naslednjih trideset let v prihodnost. Ob tem je dejal, da njegova generacija sicer še ni rekla zadnje besede, vendar v naslednjih letih veliko pričakujejo tudi od mlade generacije iz Slovenske demokratske mladine (SDM).

Kot je dejal, prihaja njihov čas v SDS, Sloveniji in Evropi. “Vemo da ste sposobni prevzeti ta izziv in da mu boste kos,” je dejal.

Ob tem je izkoristil priložnost in spomnil tudi na 11. julij in referendum, na katerem je po njegovem mnenju treba za zaščito pitne vode glasovati za. Tisti, ki bodo glasovali proti, ogrožajo zdravo pitno vodo, je dejal in pripomnil, da “so to v glavnem bolj ali manj znana imena z znanimi ozadji”, ki že imajo kupljene parcele po bregovih rek, jezer in obale in jih zakon moti. Zato skušajo obrniti zadevo in ta referendum bo po njegovi oceni “tipičen primer popolnega spreobračanja dejstev”.

“Ker ljudje zakonov ne berejo, je naša naloga, da to resnico razširimo med svojimi sodelavci in jih nagovorimo, da glasujejo za. Mi gradimo, zato glasujemo za,” je poudaril.

Ob koncu nagovora je še spomnil, da je pred njimi zahtevno delo, saj bo tudi naslednje leto v znamenju vseh mogočih volitev, zato je še nekaj mesecev časa, potem pa bo morala ekipa, ki je danes dobila priložnost v novih organih stranke, dati vse od sebe. Ker na kandidatnih listah potrebujejo veliko kandidatov, bo po njegovih napovedih vsak dobil svojo priložnost.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar