Vodeni ogledi Maribora za osebe s posebnimi potrebami

Hiša Stare trte

V soboto, 28. avgusta 2021, bo Zavod za turizem Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor in podjetjem ALACER d.o.o. izvedel tri brezplačne vodene oglede Maribora za osebe s posebnimi potrebami.

Dvourna vodenja so del projekta Mestne občine Maribor “Približati Maribor osebam s posebnimi potrebami” ter financirana iz participativnega proračuna Mestne občine Maribor za leti 2021 in 2022 ter so za udeležence brezplačna.

V soboto, 28. avgusta 2021, se bo odvil prvi sklop brezplačnih vodenih ogledov za osebe s posebnimi potrebami, in sicer po naslednjem urniku:

ob 9. uri za otroke s posebnimi potrebami,
ob 11.30 za osebe z motnjami v duševnem razvoju in
ob 18.30 za gibalno ovirane osebe.
Zbirno mesto za vsa tri vodenja je pred Hišo Stare trte na Lentu.

Prijave in dodatne informacije

Za udeležbo na vodenjih je potrebna predhodna prijava. TIC Maribor, T: 02 234 66 11, E: tic@maribor.si

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor je ob tem povedal: “Z vodenimi ogledi za osebe s posebnimi potrebami delamo naše mesto še prijaznejše za vse naše obiskovalce kot tudi lokalno prebivalstvo. Da je projekt predlagan in izglasovan s strani občanov v okviru participativnega proračuna Mestne občine Maribor, je jasno sporočilo, pa tudi motivacija za posamezne turistične in s turizmom povezane ponudnike, da si kot skupnost želimo odprt in dostopen Maribor za vse skupine; navsezadnje je tudi to vidik odličnosti in edinstvenosti doživetij, ki jih obljubljamo našim obiskovalcem.”

Vodeni ogledi za osebe s posebnimi potrebami so načrtovani tudi v prihodnje, termini bodo sproti objavljeni na visitmaribor.si.

Oddaj komentar