Potrditi končnico za prvaka

FOTO: RK Maribor Branik

Redni del Lige NLB se bliža h koncu in končnica za prvaka že dobiva končno podobo. Uvrstitev v končnico pa lahko rokometaši mariborskega Branika, tudi teoretično, potrdijo že to soboto, ko jih čaka gostovanje v Ivančni Gorici.

Tokratni nasprotnik vijoličastih rokometašev, moštvo Sviša, je trenutno zadnje na prvoligaški lestvici. Razlika med njima je kar 19 točk. Rokometaši Sviša so 4 točke osvojili z domačima zmagama nad Trimom in dva kroga nazaj nad Koprom.

A prav slednja še kako opozarja Mariborčane na previdnost. “Spoštujemo vsakega nasprotnika, saj smo videli, da v tej ligi lahko vsak premaga vsakega. Zavedamo se kaj je naš nasprotnik dosegel proti Kopru z izjemno in nepričakovano zmago. Toda menim, da smo mi na zadnji tekmi proti Dolu pokazali, da lahko tudi proti slabšim ekipam na papirju odigramo odlično. Verjamem, da bomo naredili vse, da tudi na tem gostovanju pokažemo zakaj si zaslužimo končnico za prvaka,” je dejal mladi nadarjeni vratar Luka Simonič, ki je v zadnjih mesecih napredoval ter si tako prislužil tudi več minut na parketu.

Luka Simonič
FOTO: MP Produkcija

Trudim se, in se bom tudi v prihodnje, po svojih najboljših močeh. Upam, da mi bo trener zaupal vedno več, jaz pa bom z veseljem izkoristil vsako ponujeno priložnost. Vesel sem, da se lahko učim od odličnega Marina Đurice, ki ga zelo spoštujem in vem, da mi sodelovanje z njim zelo koristim,” je zaključil 19-letni čuvaj mariborske mreže.

Srečanje med RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Maribor Branik se bo v soboto 2. marca v Dvorani OŠ Stična pričelo ob 19. uri.

Oddaj komentar