Streljanje na Hrvaškem: Umrla ženska, ustreljen tudi otrok, trije pa v smrtni nevarnosti

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Včeraj okoli 21. ure zvečer se je v romskem naselju Parag pri Čakovcu sprlo več ljudi, ob tem pa je en udeleženec spora uporabil tudi strelno orožje in večkrat streljal.

O dogodku poroča več hrvaških medije, ki navajajo, da je ena udeleženka umrla, v bolnišnico pa so sicer prepeljali osem oseb, ki so bili prisotni na kraju dogodka, med njimi sta tudi dva mladoletnika.

Policija je danes pojasnila, da je šlo za spor med dvema družinama. Po verbalnem in fizičnem nasilju sta moška, eden naj bi bil star okoli 27, drugi pa okoli 21 let, s kalašnikovko streljala v zrak in proti udeležencem spora. Pri tem je umrla skoraj 60 let stara ženska. Strelne rane pa so dobili še trije moški, mladoletnica in otrok, so še pojasnili na policiji.

Pridržane tri osebe

Zaradi suma uboja in drugih kaznivih dejanj so prijeli oba domnevna strelca ter še enega mladoletnika. Med preiskavo na kraju dogodka so policisti odkrili in zasegli tudi orožje.

V bolnišnico so sprejeli osem oseb, a so tri že isti več odpustili, med njimi je tudi otroka s strelno rano. Domov je šel tudi drugi otrok, ki je trpel zaradi stresa, poleg njiju pa so domov poslali še moškega, ki je bil sicer prisoten ob incidentu, a ni bil huje poškodovan, je pojasnil direktor bolnišnice Igor Šegović.

Redno posredujejo v omenjenem naselju

So pa še štiri udeležence incidenta operirali na kirurškem oddelku. Eden izmed njih je izven smrtne nevarnosti, trije pa imajo hude poškodbe in se še borijo za njihova življenja. Sicer pa so na novinarski konferenci policije tudi pojasnili, da policisti v omenjenem naselju posredujejo skoraj vsak dan.

Oddaj komentar