Ali Tine Maze ne bo na Zlati lisici?

Tina Maze v ciljni areni na Snežnem stadionu. Foto: Aljaž Sedovšek

Dobre tri tedne pred Zlato lisico naj bi se Tina Maze znova sprla s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS). Po poročanju nekaterih medijev naj bi za nastop v reprezentančnem dresu zahtevala 90 tisoč evrov, na zvezi pa opozarjajo, da brez dresa na tekmi ne bo nastopila.

Da naj bi bila Tina Maze osrednja atrakcija najbolj odmevne pohorske tekme je jasno že leta. Med tem ko delavci na Mariborskem Pohorju intenzivno pripravljajo vso logistiko za 53. Zlato lisico (ki bo 7. in 8. januarja 2017), pa naj bi domnevni nov konflikt med Mazejevo in SZS ogrozil poslovilni nastop najuspešnejše slovenske alpske smučarke pred domačim občinstvom.

51. Zlata lisica
51. Zlata lisica

Da se bo na veleslalomu za Zlato lisico (7. januarja) v Mariboru poslovila od aktivnega smučanja, je Mazejeva SZS že obvestila, ampak – kot izhaja iz sporočila smučarske zveze – Mazejeva nastop v reprezentančnem dresu pogojuje s plačilom sponzorskih sredstev v višini 90.000 evrov. S Smučarske zveze Slovenija so posredovali izjavo za javnost, v kateri so med drugim zapisali: “da bo tekmovalka lahko nastopila za reprezentanco, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce, člane reprezentance, in sicer urejeno članstvo v matičnem klubu/društvu (Modra kartica sezona 2016/2017) ter status aktivne tekmovalke (FIS koda) – podpisana pogodba s SZS, v kateri so opredeljene medsebojne obveznosti in dolžnosti, kjer je tudi jasno opredeljeno, da tekmovalec lahko nastopa samo v dresu reprezentance z reprezentančnimi sponzorji.” Uporaba drugih sponzorjev na tekmovalnem dresu bi po njihovem pomenila neposredno kršitev obveznosti do sponzorjev in bi lahko resno ogrozila sodelovanje in posledično delovanje panoge. “Ko bo tekmovalka izpolnila navedene pogoje, bo prijavljena na to tekmovanje s strani SZS. V nasprotnem primeru je SZS na tekmovanje ne bo prijavila,” so še zapisali na Zvezi.
Vir: Lokalec.si

1 KOMENTAR

  1. naredite vse, da ne boste zopet vse pokvarili…zaradi birokracije, dajte že enkrat izstopit iz teh zakonodajnih, ki so lahko tudi bolj prožni, Tina je bila izjema v naši reprezentanci in od takih se je potrebno dostojno posloviti, jo nagraditi in narediti tudi kako izjemo, nehajte se držati teh paragrafov ko pijanec plota, da se razumemo sem zato, da se spoštujejo pravila, pa vseeno na koliko 100 let se rodi tak fenomen in kdaj bomo zopet imeli priložnost, se posloviti od smučarke svetovnega in zgodovinskega formata

Oddaj komentar