Na mariborski fakulteti 27. mednarodno posvetovanje Komunalna energetika

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM (FERI). Vir: FERI

Laboratorij za energetiko na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko skupaj z Dravskimi elektrarnami Maribor (DEM), danes začenja že 27. mednarodno posvetovanje Komunalna energetika. Poudarek tridnevnega strokovnega posveta bo na hidroenergiji, saj letos mineva 100 let od začetka obratovanja hidroelektrarne Fala.

Mednarodno posvetovanje se bo danes začelo na temo okrogle obletnice hidro elektrarne Fala, saj bo na sedežu Univerze v Mariboru potekalo uvodno predavanje in okrogla miza, na kateri bodo govorili o pomenu in prihodnosti hidroenergije za Slovenijo, zgodovinskem orisu ter njenem pomenu za sedanjost in prihodnost. Po uvodnih predavanjih bodo popoldne v univerzitetni knjižnici odprli razstavo ob stoletnici Fale.

V nadaljevanju bodo udeleženci govorili o hidroenergiji v Sloveniji in svetu, učinkoviti rabi energije, energetskih napravah in okolju ter elektroenergetskih omrežjih. Vodja posveta Jože Pihler med tematskimi sklopi izpostavlja še študentski sklop Reka DRAVA – 100 let zelene energije, v katerem bodo študenti predstavili svoje prispevke, trije med njimi pa bodo nagrajeni z denarnimi nagradami. Za udeležence posveta bodo v četrtek pripravili še strokovno ekskurzijo v Muzej Fala, kjer jim bodo predstavili nove eksponate za praktične eksperimente.

Oddaj komentar