Filmsko zasledovanje in streljanje

Sika je simbolična

Sinoči je 26 – letni moški iz okolice Maribora poskušal umoriti 36 – letnega moškega. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor je osumljenec poskušal moškega ustreliti, tudi med vožnjo.

26 – letnik je naprej streljal na oškodovanca v neposredni bližini bivše trgovine Lesnina v Hočah, zaradi česar je oškodovanec z osebnim avtomobilom znamke Audi A6 Avant, črne barve, odpeljal v smeri Maribora. Osumljeni ga je z belim avtomobilom znamke BMW ves čas zasledoval. Med begom oziroma zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč proti Mariboru.

Streljanje med vožnjo

Osumljenec je kmalu presedel v osebni avtomobil znamke Škoda Octavia Combi bele barve, s katerim je oškodovanca v črnem Audiju zablokiral v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oziroma Slivnico. 26 – letnik je nato na 36-letnika znova streljal, zaradi česar je oškodovanec z Audijem sunkovito zapeljal vzvratno in vožnjo nadaljeval proti centru Maribora.  Osumljenec je oškodovanca dohitel, se vozil vzporedno z njim in med vožnjo ponovno streljal proti njemu.

Preiskava v teku

Mariborski policisti so sporočili, da trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine pa pozivajo morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko policije na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Oddaj komentar