Letos ponovno Parada učenja

V teh dneh se po vsej Sloveniji odpirajo vrata ustanov, skupin in posameznikov, ki jih povezujeta pripadnost kulturi vseživljenjskosti učenja in njeno udejanjanje. Že dvaindvajseto leto zapored namreč poteka Teden vseživljenjskega učenja (TVU); slovenski festival učenja.

Nacionalno odprtje TVU bo že dvanajstič zapored organizirano na lokalni ravni. Njegov gostitelj bo tokrat mesto Trbovlje. Sodelavci Zasavske ljudske univerze (ZLU) bodo slovesno prireditev izpeljali v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije (ACS) v petek,12. maja, v Delavskem domu Trbovlje.

V sklopu TVU se bo tudi letos, že drugič zapored odvijala Parada učenja. Gre za kampanjo, ki jo je ACS v sodelovanju z 21 koordinatorji v obdobju 2013–2015 razvijal v projektu Uresničevanje Evropskega programa za učenje odraslih, lani pa je bila prvič uspešno izpeljana z domačimi viri. Letos bo zaživela na 14 prizoriščih po vsej Sloveniji. Na mestnih trgih in drugih javnih mestih bodo vabile stojnice, navduševali bodo odrski nastopi, obiskovalci se bodo vključevali v delavnice, organizatorji pa se bodo skupaj s partnerji na lokalni ravni lotili tudi različnih spremljajočih dejavnosti (natečajev, razstav ipd.), ki bodo časovno in krajevno presegale Parado učenja.

V sredo 17. maja bo Parada učenja prišla v Maribor, natančneje v Vetrinjski dvor. Dogajanje se bo pričelo ob 10. uri in trajalo do 15.00. Različne ustanove, društva, posamezniki in učeče se skupnosti pripravljajo izobraževalne, svetovalne, ustvarjalne, gibalne in zabavne vsebine. Na strokovnem delu Parade bo predavanje Ivice Flis Smaka ob 13. uri.

 

Oddaj komentar