Marko Soršak postal predsednik novega Razvojnega sveta regije Podravje 2021-2027

Uroš Rozman in Marko Soršak na ustanovni seji Razvojnega sveta regije POdravje

V Kulturnem domu Hoče je bila 7. junija 2021 ustanovna seja Razvojnega sveta regije Podravje za programsko obdobje 2021–2027. Za predsednika Razvojnega sveta regije Podravje 2021– 2027 je bil izvoljen Marko Soršak, župan občine Hoče – Slivnica.

Za podpredsednika Razvojnega sveta regije Podravje sta bila izvoljena Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice kot predstavnica gospodarstva, ter Metod Dolinšek iz Rdečega Križa Slovenije, Območnega združenja Maribor kot predstavnik nevladnih organizacij. Marko Soršak je ob izvolitvi povedal: “Zahvaljujem se za izkazano zaupanje, da sem bil izvoljen za predsednika Razvojnega sveta regije Podravje za obdobje 2021–2027.  Verjamem v uspešno sodelovanje, povezovanje ter uspešne regijske projekte, s katerimi bomo doprinesli k še boljšemu in hitrejšemu razvoju Podravske regije.” O ciljih v novi finančni perspektivi je spregovoril Uroš Rozman, direktor RRA Podravje – Maribor: “V novi finančni perspektivi želimo izboljšati delovanje Razvojnega sveta regije Podravje. Prva pomembna naloga bo potrjevanje Regionalnega razvojnega programa za Podravje, v katerem želimo oblikovati ključne regijske projekte, ki bodo regijo popeljali izven slovenskega povprečja. V ta namen načrtujemo razvojno konferenco Podravja, ki bo potekala predvidoma v mesecu septembru.”

Ustanovna seja Razvojnega sveta regije Podravje

Delovanje Razvojnega sveta regije Podravje

Razvojni svet regije Podravje usklajuje razvojne pobude in interese v regiji. Sestavlja ga 10 predstavnikov lokalnih skupnosti, 10 predstavnikov gospodarstva v regiji, pet predstavnikov nevladnih organizacij ter trije predstavniki območnih razvojnih partnerstev. Člani usmerjajo in vodijo pripravo regionalnega razvojnega programa, sodelujejo in se usklajujejo z drugimi regijami na področju regionalnega razvoja ter teritorialnega razvojnega dialoga. Razvojni svet regije sklepa dogovore za razvoj regij, spremlja njegovo izvajanje ter izvajanje Regionalnega razvojnega programa. V okviru Razvojnega sveta regije Podravje deluje 6 odborov, ki usklajujejo vsebine in aktivnosti po posameznih področjih.

Pobuda za enotno stališče v pogovorih z ministrstvi pri programiranju za novo programsko obdobje

Člani so na ustanovni seji razpravljali o programiranju za novo finančno perspektivno ter o pripravi Regionalnega razvojnega programa in ključnih regijskih projektih za programsko obdobje 2021–2027. Ob tem so sprejeli pobudo, da predsedniki razvojnih svetov regij ter predsednik Kohezijske regije Vzhodna Slovenija zavzamejo enotno stališče v pogovorih z ministrstvi pri programiranju za novo programsko obdobje.

Oddaj komentar