Promo video, ki je zaokrožil po spletu in šokiral, ste ga že videli?

Bosansko-hercegovski spletni portal Buka je pretekli konec tedna objavil video, ki je dvignil kar nekaj prahu. Zakaj?

Bosansko-hercegovski spletni portal Buka je pretekli konec tedna objavil video, v katerem nastopajo trije znani obrazi z območja nekdanje Jugoslavije – igralka Hristina Popović, igralec Goran Bogdan in pevka Severina. V promocijskem videu jih lahko vidimo kot nakupovalko, mesarja in blagajničarko v trgovini, ki drug drugega z nasmeškom na obrazu obkladajo z žaljivkami.

Opozorilo za sovražni govor

Video je del kampanje proti sovražnemu govoru na spletu, z njim pa so želeli prikazati, kako je sovraštvo v vsakdanjem pogovoru postalo vse preveč običajno. “Sovražni govor je vse bolj prisoten tako na spletu kot v vsakdanjem življenju in grozi, da bo postal splošno sprejemljiv način komunikacije v družbi,” je opozoril glavni in odgovorni urednik portala Buka Aleksandar Trifunović.

“Rdeča nit kampanje je pozdrav Hej, Slovani, ki smo ga spremenili v Hejt, Slovani (hate je v angleščini sovraštvo, op. a.),” je še pojasnil Trifunović, saj menijo, da je videti je, kot da je sovraštvo postalo nekaj tako običajnega kot dober dan.

Oddaj komentar