Izgradnja vodovoda v Razvanju v polnem teku

Po tem, ko so v Razvanju več let čakali na potrebno izgradnjo vodovoda, so se konec lanskega leta po številnih zapletih stvari končno začele premikati. Predsednik Sveta KS Razvanje Drago Rečnik nikakor ni razumel dejstva, da se je leto dni porabilo za izbiro izvajalca. A vseeno zadovoljen, da so korak bližje, da bodo krajani končno dobili pitno vodo.

Brez vode skoraj 100 oseb

V gospodinjstvih, ki niso bila povezana v omrežje so se do zdaj z vodo preskrbovali iz lastnih vodnih virov, ki so z leti postali premajhni. Pitno vodo jim dovažajo gasilci PGD Razvanje. Predsednik Sveta KS Razvanje Drago Rečnik nam je dejal, da je v zaselku Habakuk je brez oskrbe s pitno vodo še vedno 55 gospodinjstev, kar je podatek, ki priča o tem, kako pomembna je izgradnja vodovoda. »Dela so se pričela v lanskem novembru. Sedaj se vidijo prvi obrisi vodohrama. Položenih je prvi kilometer primarnega in sekundarnega omrežja.«

»Sledi prekop trase do zadnjih objektov in pa kasneje izgradnja nove ceste, ki je zajeta v tej fazi izgradnje. S prvo fazo bo pokrit del zaselka, drugi del bo žal ostal brez pitne vode,« dodaja. Urejanje dokumentacije je v teku, čakajo še soglasja. Rečnik opozarja, da so projekti upočasnjeni, roki pa predolgi.

Zaključek del je predviden aprila.

 

Oddaj komentar