Jubilejna izvedba tradicionalne prireditve Ambasador VSGT MARIBOR

Maja Cerić. Vir: VŠGT Maribor

Tradicionalna prireditev Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Ambasador VSGT je letos doživela že jubilejno, deseto izvedbo. Vrhunec prireditve je razglasitev dobitnika naziva Ambasador gostoljubja in naziva Ambasador dobrega počutja, ki kot ambasadorja promovirata poklice v gostinstvu, turizmu in velnesu v Sloveniji in tujini.

Nova znanja in veščine, kot so med drugim organizacija dogodkov, poslovno komuniciranje, načrtovanje in izvedba projektov, ki jih usvajajo v času študija, študenti skupaj z mentorji pretopijo in uresničijo v praksi. Osnovno vodilo pri pripravi prireditve je aktivno vključevanje VSGT Maribor v lokalno okolje – poudariti želijo prispevek naših študentov gostinsko-turističnemu razvoju okolja, v katerem živimo. Tako vsako leto pripovedujejo novo zgodbo ter z njo razkrivajo in osvetljujejo še neprepoznane in skrite potenciale našega mesta in širšega lokalnega okolja.

Čeprav letos niso mogli pripraviti prireditve v takšni izvedbi in obsegu, kot bi si želeli, pa so kljub temu veseli in ponosni, da lahko pripovedujejo zgodbo o uspehu študentov, ki se niso prepustili malodušju, ampak so dokazali, da so zmagovalci tudi v času največjih preizkušenj in izzivov. “To je bil za nas še dodaten navdih, da kljub vsemu izvedemo podelitev in izpostavimo to izjemno generacijo študentov. Jubilejno podelitev in spletno razglasitev naziva ambasador je v samoprodukciji, pod mentorstvom predavateljev, v celoti pripravila projektna skupina Božični ambasador, ki jo predstavljajo študenti 2. letnikov,” so zapisali na VSGT Maribor.

Za naziv Ambasador gostoljubja s področja gostinstva in turizma se je potegovalo pet nominirancev, za naziv Ambasador dobrega počutja s področja velnesa pa trije. Kreativnost in samoiniciativnost nominirancev je tokrat prišla še bolj do izraza, saj so sami posneli svoje predstavitvene posnetke. Direktorica dr. Tanja Angleitner Sagadin je poudarila, da čeprav ”tega vsakoletnega izjemno kreativnega dogodka nismo mogli izpeljati v živo, kar mu je zagotovo odvzelo določen čar, pa sem prepričana, da so nominiranci in vsi gledalci, ki so spremljali podelitev na spletu, vseeno uživali in stiskali pesti za svoje favorite.”

Tijan Wenzel. Vir: VŠGT Maribor

Po krajšem glasbenem vložku je sledila razglasitev dobitnikov naziva – Ambasador gostoljubja je postal Tijan Wenzel, Ambasadorka dobrega počutja pa Maja Cerić. Tijan je ob prejetju tega častnega naziva svoje misli strnil takole: ”Na prvem mestu se zahvaljujem šoli, ker mi je omogočila vse priložnosti, s katerimi sem si tudi zaslužil naziv ambasador; to je plod dvoletnega truda, trdega dela in udejstvovanja na različnih tekmovanjih in pri šolskih projektih. Za to so zaslužni tudi ostali nominiranci, saj smo večino projektov izvedli skupaj. Naziv je dobra popotnica za prihodnost in odpira nove poti na moji poti.” Maja pa je ob tem dodala: ”Zmaga mi pomeni veliko, predvsem z vidika zastopanja šole, ki mi je v kratkih dveh letih ogromno dala. Z največjim veseljem jo bom predstavljala, saj sem v času študija pridobila neprecenljive izkušnje, odprla mi je možnosti za zaposlitev in mi dala ogromno praktičnega znanja.”

Za kulinarično piko na i je poskrbela ekipa Restavracije Sedem s chefom Sebastjanom Plevčakom, ki je v video prispevku predstavil postopek priprave in recept za odličen tatarec iz rdeče pese.

Oddaj komentar