Kdo bo nogometni državni prvak? Morda znano že danes!

Maribor : Olimpija

Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo danes ob 16. uri odigrali predzadnji oziroma 35. krog. Ta bi lahko že odločil tudi prvaka. V boju zanj sta Olimpija in branilec naslova Maribor, pri čemer imajo Ljubljančani dve točki prednosti.

Olimpija ima po 34 krogih 76 točk in bo danes v Stožicah gostila sedmouvrščeno Krško. Izbranci Igorja Bišćana so Krčane premagali na vseh treh tekmah v sezoni, v Ljubljani “le” z 1:0.

Maribor, ki je pri 74 točkah, bo gostoval pri četrtouvrščenem Celju. Z njim so imeli izbranci Darka Milaniča v tej sezoni kar nekaj težav, med drugim so na stadionu Z’dežele izgubili z 1:2, ena tekma v Mariboru se je končala z 0:0, drugo pa so vijolični dobili s 3:2.

Olimpija bo že danes slavila naslov v primeru, da sama zmaga, Maribor pa remizira ali izgubi v Celju. Ljubljančani bi zaradi boljšega medsebojnega izkupička na medsebojnih tekmah, imajo zmago v gosteh s 3:2, dva neodločena izida in poraz z 0:1, slavili tudi v primeru, če bi le remizirali proti Krškemu in bi Celje premagalo Maribor.

V drugih primerih bi o prvaku odločal zadnji krog, ki bo v nedeljo. Olimpija, ki za Ljubljano lovi šesti naslov, bo takrat gostovala v Domžalah, Maribor, ki si želi 15. zvezdico, pa bo gostil Gorico.

Odločitev pa lahko pade tudi v boju za deveto mesto, ki prinaša kvalifikacije za obstanek v ligi. Za zdaj pri tem bolje kaže kranjskemu Triglavu, ki pa ga čaka domača tekma s tretjeuvrščenimi Domžalami. Triglavani imajo dve točki prednosti pred Ankaranom Hrvatini, ki bo gostoval v Novi Gorici.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar