Odprta kuhna s poletnimi novostmi jutri na Štajerskem

Foto: odprta kuhna

Jutri, 28. julija, bo priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna svoje stojnice ponovno postavila na Mestnem trgu na Ptuju. 

Med 10. in 21. uro obiskovalke in obiskovalce čaka nova gurmanska avantura ob vijuganju po zakladnici tradicije, eksotike ter odkrivanju novih kombinacij okusov. Na Ptuj prihaja tudi nekaj ponudnikov, ki se tu doslej še niso predstavili, zato bodo obiskovalke in obiskovalci ob prijetnem poletnem druženju lahko nazdravili novim kulinaričnim doživetjem.

“Pobude Zavoda za turizem Ptuj, da letos v tem čudovitem mestu ne gostujemo le
izjemoma, temveč da izpeljemo tri dogodke, smo se v ekipi Odprte kuhne zelo razveselili.
Majska premiera je dokazala, da je bila to odlična odločitev in naše prvo letošnje
srečanje v najstarejšem slovenskem mestu si bomo zapomnili za vedno! Prekrasni in
srčni ljudje, dan poln sonca, glasbe in smeha, nova prijateljstva in kup novih idej. In vse
to ob izvrstnih jedeh izpod rok naših kuharskih mojstrov! Zato sploh ne dvomim, da nam
bo tudi tokrat na Ptuju uspelo pričarati vzdušje prave gurmanske prestolnice,” je pred
novim gostovanjem na štajerskem koncu povedal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor
Odprte kuhne. Zadovoljstvo nad nadaljevanjem sodelovanja je izrazila tudi Monika
Klinc, namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj, ki je poudarila, da kulinarično
popotovanje okoli sveta v obliki Odprte kuhne pomeni izjemno popestritev družabnega
dogajanja v mestu tako za Ptujčanke in Ptujčane kot za domače in tuje turiste.

Ponudba domačih in mednarodnih jedi na Odprti kuhni bo, kot vedno, izjemno pestra in
primerna za vse okuse. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji eksotičnih specialitet z vseh
koncev sveta, pa tisti, ki prisegajo na domače dobrote, dovolj izbire je vedno tudi za
najmlajše, ki pa na Odprti kuhni radi pozabijo, česa vsega ne marajo, in se navdušeno
napokajo s sušijem, jetrci, falaflom in seveda šmornom. Ker je, konec koncev, poletje, bo
ekipa kulinaričnega vrtiljaka s seboj pripeljala tudi vse potrebno za tekočo osvežitev, od
iskrivih mehurčkov, rujne kapljice iz domačih in tujih logov, bogato ponudbo kraft piva, pa
tudi kak koktajl, dva, tri si bo mogoče privoščiti.

Foto: odprta kuhna

S slednjimi bodo gotovo navdušili člani ekipe Gin& Tonic by eVino, ki znajo ta klasični
koktajl odlično preobleči tudi v bolj ekstravagantna oblačila. Vsakemu od različnih vrhunskih ginov, med katerimi so tudi slovenski, najdejo drugo vrsto prav tako vrhunskega tonika. Kombinacije nato še dodatno začinijo in nekaterim dodajo pomarančno lupinico in eksotični kardamom ali blagodejni žajbelj, druge obogatijo z dodatkom brinovih jagod in rožmarina, tretje z dodatkom grozdja in sanjskega hibiskusa ali pa razkošnega granatnega jabolka in timijana.

Da bo druženje na Ptuju še slajše, bodo poskrbele naravnost čarobne sladice iz Torterije, ki nastajajo v domišljiji in izpod rok Željke Bohar. Nori okusi, fantazijske oblike in najsodobnejši trendi nobenega sladkosneda ne morejo pustiti hladnega. Željka bo s
seboj zagotovo pripeljala svoje največje uspešnice, med njimi tudi sadni suši v treh
različicah, ki je tako lep in božanski, da bi ga še angelci jedli. Poleg obilice sadja, kot je
mango, pasijonka, limeta ali gozdni sadeži, je sadni suši poln dobrih, zdravih sestavin,
kot so pehtran, cimet, konopljina in chia semena, pa kakavovo maslo in kakavova zrna
ter matcha čaj, tako da si ga lahko tudi v »bikini« sezoni privoščimo brez kančka slabe vesti.

Prvič letos v Ptuj pridejo tudi vedno zabavni in razigrani fantje iz ekipe Experiment; no
ART = no FUN, ki bodo s svojimi omamnimi kofetki zagotovili, da od vsega dobrega
nikomur ne bo prekmalu zmanjkalo energije. K temu bodo prispevali tudi njihovi
znameniti sveže stisnjeni sadni sokovi z aromatičnimi dodatki, ki segajo od različnih
zelišč do ingverja in (za vse gusarje) šilca ruma.

Oddaj komentar