Dober prvi polčas premalo za uspeh na štajerskem rokometnem derbiju

V 5. krogu Lige NLB je dvorana Tabor gostila štajerski derbi. Zmage so se razveselili gostje iz Celja, ki so tekmo dobili s 23:31. Začetek tekme je bil zelo izenačen. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, na začetku 12. minute pa so Celjani prvič povedli s +2 (4:6). Trener Maribora Marko Šibila je nekaj časa iskal razigrano postavo v napadu in jo v drugi polovici prvega polčasa tudi našel. Celjani so sicer v zadnjih deset minut prvega dela vstopili s prednostjo s tremi goli (7:10), ki pa so jo naši fantje hitro stopili.

V vratih Maribora je v prvem polčasu blestel Mark Ferjan in prav na krilih njegovih obramb ter dobrih minut v napadu in v obrambi smo v 23. minuti dočakali izenačenje. Zanj je s sedmih metrov poskrbel Adrian Miličević. Do konca polčasa so Celjani še enkrat pritisnili, a so Mariborčani ostali blizu. Ekipi sta na odmor odšli z izidom 11:12. Začetek drugega polčasa je pripadel gostom, ki so s čvrsto obrambo prišli do nekaj hitrih protinapadov in povedli za štiri gole (12:16). Šibila je skušal nalet Celja umiriti z minuto odmora v 38. minuti, a tudi to ni prebudilo mariborskega napada. Po nekaj črnih minutah in zapravljenih žogah so gostje v 42. minuti z golom Gala Marguča povedli za sedem (15:22). Aktualni državni prvaki so nadaljevali z izjemno predstavo in v zadnjih deset minut tekme vstopili z osmimi goli prednosti (19:27), prednost pa zadržali vse do konca, ko je na semaforju pisalo 23:31.

Pri Mariboru sta bila s po petimi goli najboljša strelca Dani Zugan in Adrian Miličević, pri Celju pa sta jih po šest dosegla Josip Šarac (tudi igralec tekme) in Diogo Silva. Trener Maribora Marko Šibila: “Fante moram ne glede na končni rezultat pohvaliti za izredno dobro borbo v prvem polčasu, ko smo bili povsem enakovreden tekmec Celju. Morda bi lahko s kakšno potezo več prvi del tudi dobili. V drugem delu pa se je nato vendarle izkazalo, da je Celje kakovostnejša ekipa. Potrebno jim je čestitati za zmago, imajo zares širok nabor kvalitetnih igralcev in tudi širok nabor taktičnih rešitev. Tudi oni so sicer zelo mlada ekipa, kar se pozna na tistem najvišjem nivoju v Ligi prvakov, v našem državnem prvenstvu pa so vseeno izredno kakovostni in tudi dobro vodeni. V drugem polčasu so nas res nadigrali, je pa to bil tudi stik z realnostjo za nekatere naše mlade fante, ki so videli, kaj jim še manjka, da bi morda tudi oni nekoč igrali na takšnem nivoju.” Trener Celja Tomaž Ocvirk: “V prvem polčasu nam je ob menjavah malce padla koncentracija. Morda smo bili v obrambi postavljeni preveč globoko in imeli težave s krožnim napadalcem Maribora, ki se je odkrival za našimi hrbti. V drugem polčasu pa smo zaigrali veliko bolje in tudi bolj odgovorno. V napadu smo bili potrpežljivi in zelo natančni v zaključkih, kar nas je pripeljalo do visoke razlike, ki smo jo nato zadržali do konca.”

Igralec tekme Josip Šarac, RK Celje Pivovarna Laško: “Tekmo je odločila naša agresivna obramba. Že v prvem polčasu Mariboru nismo dopustili veliko golov, a smo takrat imeli težave v napadu, kjer smo zapravili kar nekaj “zicerjev”. Privoščili smo si tudi preveč tehničnih napak. V drugem polčasu smo se umirili in stabilizirali ter zaigrali svojo igro. V obrambi smo dodali še nekaj agresivnosti in na koncu zasluženo visoko zmagali.”

Oddaj komentar