Vijoličasti pripravljeni na novo sezono, usoda Zahoviča še vedno pod vprašajem

Nogometaši NK Maribora so se danes dopoldne zbrali na prvem treningu ob začetku priprav na novo sezono. Usoda športnega direktorja kluba Zlatka Zahoviča uradno še ni jasna. 

Deset dni po zadnji tekmi in zaključku sezone 2017/18 so se vijoličasti nogometaši danes znova združili na prvem treningu ob začetku priprav. Danes sta pred prvim treningom pred medije stopila trener Darko Milanič in Kenan Pirić, dosedanji vratar Zrinjskega. Vprašanja pa so nanesla tudi na Zahovičev odstop.

Nova sezone se bo za Mariborčane začela 12. julija, ko bodo odigrali tudi prvo tekmo prvem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, nasprotnika pa bodo dobili 20. junija. Pred pričetkom današnjih priprav je trener Darko Milanič, da se bo kmalu vse skupaj začelo. “Zelo kmalu se vse skupaj začne. Te prve dni, ko čakamo reprezentante bomo izkoristili. Začeli bomo z nižjo intenzivnostjo, ko bomo v kompletni skupini, bomo začeli delati, da bo Maribor deloval dinamično in da bi ujel najprej neko rdečo nit, ki nas bo le povezovala v končnici lanskega prvenstva,” je dejal Milanič.  K temu pa dodal, da cilj v prvenstvu ostaja nespremenjen, v Evropi pa si želijo čim dlje ostati v igri.

Danes pa je na treningu spregovoril tudi 23-letni vratar, ki je v Maribor prišel iz Zrinjskega. “Prvi vtisi so odlični. fantje so me dobro sprejeli v ekipo, celo bolje kot sem pričakoval,” je prve vtise strnil Pirić.

Glede nejasnosti Zahovičevega odhoda pa je Milanič dejal, da bo treba počakati, “da vidimo kaj se bo naredilo. Nima smisla razmišljati o tem, ko je toliko dela na igrišču s fanti. Če na nekaj nimaš vpliva …Enostavno se bomo novi situaciji, če bo potrebno, prilagodili. Drugače pa je popolnoma jasno kaj športni direktor Zahovič za ta klub pomeni in kaj je naredil. O tem ni potrebno zgubljati besed, je tvorec teh velikih uspehov,” pravi Milanič, ter dodal: “z njim v zadnjih dneh nisem govoril, sodelovanje je bilo izredno uspešno, kar dokazujejo rezultati. In sem prepričan, da če bo ostal, da bodo izredno dobri,” je svoje razmišljanje o Zahoviču sklenil Milanič. Na vprašanje ali so se nogometaši že seznanili z Zahovičevim odstopom, pa je odvrnil, da to ni njihova stvar in da bodo o tej temi “govorili drugi v klubu”.

 

Oddaj komentar