Štuhčeva poslej z vijolično čelado na glavi

Mariborčanka Ilka Štuhec bo poslej na belih strminah nosila vijolično čelado.

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni je postala ena izmed Milkinih smučark. Sicer je pred Štuhčevo vijolično čelado priljubljene znamke čokolad nosila slovenska smučarska zvezdnica Tina Maze, ki tudi po koncu tekmovalne poti ostaja tesno povezana z Milko.

“Združila ju je strast do smučanja: Milko in Ilko. Kar se na prvi pogled zdi duhovita besedna igra, predstavlja začetek novega partnerstva. Ilka Štuhec, druga v skupnem seštevku svetovnega pokala iz prejšnje sezone, bo v sezoni 2017/2018 na start odšla z vijolično čelado na glavi. Po dolgoletnem sodelovanju s slovensko smučarsko zvezdnico Tino Maze, ki tudi po zaključku kariere ostaja tesno povezana z Milko, Milka širi svojo mednarodno ekipo najboljših smučark,” so sporočili iz ekipe Milka, podjetja Mondelez International.

Aktualna svetovna smukaška prvakinja Štuhčeva se bo prvič javnosti kot ena izmed članic Milkine ekipe predstavila prihodnji torek. Dogodek bo v Ljubljani, tam pa bo sodelovala tudi dvakratna olimpijska in štirikratna svetovna prvakinja Tina Maze.

Na seznamu Milkine ekipe smučarskih zvezdnic, Milka skistars, katerih pokrovitelj je proizvajalec slaščic in izdelkov iz čokolade znamke Milka, so ob Štuhčevi in Mazejevi še Italijanka Elena Curtoni, Avstrijki Michaela Kirchgasser in Anna Veith, Francozinja Tessa Worley, Čehinja Šarka Strachova, Nemka Viktoria Rebensburg, z Milko sodeluje tudi nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger.

Štuhčeva je v minuli sezoni zbrala 13 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, sedem zmag, v St. Moritzu je postala svetovna prvakinja v smuku, sezono svetovnega pokala pa končala z osvojenima malima globusoma v disciplinah smuk in alpska kombinacija. Minulo sezono je končala z osvojenim drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred njo se je uvrstila le Američanka Mikaela Shiffrin.

Mariborčanka je ključni del bazičnih priprav na olimpijsko sezono tako kot lani opravila na južni polobli v Čilu, najprej v El Coloradu, nato pa je formo pilila še v bližnji La Parvi, kjer so bili tudi člani slovenske moške reprezentance za hitre discipline.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar