Slovenski taekwondoisti v Turčiji nizajo izjemne rezultate

Foto: WTF TaeKwonDo Zveza Slovenije

Dogajanje na Odprtem prvenstvu Turčije se je prevesilo v drugo polovico. Po kadetih in mladincih, ter tekmovalcih v tehniki, so blazine prevzeli člani. Tretji tekmovalni dan, oziroma prvi članski, smo imeli na delu trojico, ki nas je zastopala v kategoriji do 68 kilogramov oziroma v kategoriji do 74 kilogramov. Tako kot na Evropskem klubskem prvenstvu, je tudi tokrat najdlje prišel Jure Pantar.

V kategoriji do 68 kg je dosegel dve zmagi. Najprej je visoko premagal Turka Orhana Gulerja. Nato je v dinamičnem dvoboju ugnal Rusa Vladislava Yugaya. Sledil je obračun, ki je že odločal o medaljah. V njem je naletel na naslednjega močnega Rusa, na Konstantina Minina. 23-letnik, ki je lani večji del osvajal tretja mesta (tretji je Domen Pirc zmaga OP Turcijebil tudi na evropskem prvenstvu), je bil spretnejši in si je zagotovil napredovanje v polfinale.  “V borbi, ki je že odločala o medaljah, sem se pomeril z Rusom, ki je bil drugi nosilec turnirja. Borbo sem začel dobro in se mu dobro upiral. Vendar so me moje napake in morda preveliko spoštovanje nasprotnika stale zmage. Izgubil sem z rezultatom 12:8. Z nastopi na OP Turčije sem še kar zadovoljen. Najbolj z drugo borbo. Malce sem razočaran nad pristopom v tretji borbi. Ampak vem, da potrebujem borbe z borci, ki so na tako visokem nivoju”, je današnje dogajanje opisal Pantar.

V kategoriji do 68 kg nas je zastopal še Matic Motaln, ki je dvoboj proti Turku Nuriju Ozelu odlično odprl, saj je v prvi rundi povedel s 7:1. Zatem se je zaustavil. Turku je do konca tretje runde 1/32 finala uspel preobrat, ki ga je popeljal v naslednji krog. Nekoliko uspešnejši je bil Domen Pirc, ki je najprej premagal Maročana Hamzo Al Kharaba, nato pa je izgubil proti Hrvatu Marku Mutaku, ki se lahko v tej sezoni že pohvali s tretjim mestom z Odprtega prvenstva Nemčije. Danes bo tekmovala preostala šesterica Slovencev – Ana Petrušić, Dunja Lemajić, Franka Anić, Patrik Divković, Lucijan Kobal in Ivan Trajković.

Odprto prvenstvo Turčije – rezultati slovenskih tekmovalcev

Kategorija do 68 kilogramov

1/32 finala – Matic Motaln : Nuri Ozel (Turčija) – 8:13

1/16 finala – Jure Pantar : Orhan Guler (Turčija) – 25:10

1/8 finala – Jure Pantar : Vladislav Yugay (Rusija) – 17:14

¼ finale – Jure Pantar : Konstantin Minin (Rusija) – 8:12

Kategorija do 74 kilogramov

1/16 finala – Domen Pirc: Hamza Al Kharab (Maroko) – 16:10

1/8 finala – Domen Pirc : Marko Mutak (Hrvaška) – 10:20

Vir: WTF TaeKwonDo Zveza Slovenije

 

 

Oddaj komentar