Nepozaben sprejem za zlate košarkarje

Košarkarsko-navijaška zabava v prestolnici je doživela vrhunec. Zlati košarkarji, ki so se ob 19. urni vrnili v domovino z evropskega prvenstva v Turčiji, so prispeli na Kongresni trg v Ljubljano, kjer so jim številni navijači pripravili nepozaben sprejem.

Prvega so bili košarkarji deležni že na Brniku, kjer se je zbralo več kot tisoč najbolj vnetih ljubiteljev košarke. še precej več tisoč jih je v Ljubljani, prireditelji ocenjujejo, da se jih je na Kongresnem trgu celo več kot pričakovanih 15.000, kjer se obeta velika zabava za zlate slovenske junake.

Zabava na Kongresnem trgu se je sicer, kljub ne prav lepemu vremenu z občasnimi močnejšimi pošiljkami dežja, začela že v zgodnjih popoldanskih urah. Navijači so prostore pod odrom začeli polniti že zgodaj popoldne, zdaj prostora blizu odra že dolgo ni več, za ogrevanje pa je pred prihodom zmagovalcev eurobasketa 2017 s koncertom poskrbela še skupina Kingston.

Vsem, ki niso mogli prit v Ljubljano, so televizijci na kanalu A ponudili prenos dogajanja, v Ljubljani pa so za čim lažji dostop do mesta dogajanja ponudili brezplačne prevoze z mestnimi avtobusi. Za prihode izven mesta so poskrbele še Slovenske železnice, pogoj za brezplačne vozovnice na vlaku pa je bila opremljenost z ustreznimi slovenskimi navijaškimi rekviziti.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar