Maribor bo ta konec tedna v duhu športa

Urbani gladiator. Vir: Facebook Maribor Sport fest

Ta vikend v Mariboru bo vse od petka 15. junija, do nedelje 17. junija, športno obarvan, saj bo potekal že drugi Maribor šport fest. Rekreativci in športni privrženci se bodo, v štajerski prestolnici v organizaciji Športnega društva Maribor šport fest, razgibavali na prireditvah namenjenih vsem stopnjam pripravljenosti.

V petek, 15. junija se bodo na 5- in 10- kilometrski trasi preizkusili tisti, ki se bodo udeležili dogodka 2. Nočni tek Maribor. Prijave bodo možne od 12. ure dalje na prizorišču. Start na 5 km bo ob 20.00 uri, na 10 km pa ob 21. 00 uri iz Grajskega trga v centru mesta. Trase bodo pred tem ogreli najmlajši na Otroških tekih zlatega lisjaka s startom od 18.00 ure dalje. Po besedah vodje prireditve Nina Cokana, je zanimanje za nočne tek vsako leto večje, saj se tekači podajo na traso po starem mestnem jedru, ki ob tem dogodku bije povsem drugačen utrip. Tek je tekmovalno-rekreativne narave in pritegne tudi družine in letos tudi precej udeležencev iz tujine. Dogodek častno podpira župan Andrej Fištravec in je organiziran tokrat v času, ko je Maribor evropsko mesto športa.

V soboto, 16. junija bo potekal Mali otroški urbani gladiatorček Maribor, kjer se bodo otroci lahko aktivno sprostili, umazali in veselili. Gladiatorski dogodek je tudi tokrat namenjen najmlajšim in sicer od 4 – 14 let. Temu primerne so tudi dolžine in težavnost tras ter ovire. Starše organizatorji naprošamo, da s seboj prinesejo rezervna oblačila, otroci se bodo na tekmovanju utrudili in umazali. Dogodek bo v Drava centru od 18.00 ure dalje.

Urbani gladiator 2015.

V nedeljo, 17. junija pa se tradicionalni gladiatorski dogodek vrača v center štajerske prestolnice. Urbani gladiator Maribor je ekipni izziv, kjer člani s skupnimi močmi premagujejo ovire postavljene na treh različnih trasah. Start v centru mesta od 11.00 ure dalje. Bistvo dogodka pa je teambuilding in druženje, zato je gladiator primeren za skupine prijateljev, člane klubov, zaposlene v podjetjih… Služi kot odlična zabava, testiranje forme in spoznavanje svojih sposobnosti ter premikanje lastnih mej in strahov. Preskok ognja, plazenje po blatu, drča velikanka, prečkanje bodeče žice… vse to in še več.

1 KOMENTAR

  1. I see you don’t monetize mbreport.si, don’t waste your
    traffic, you can earn additional bucks every month with
    new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for
    more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Oddaj komentar