Kako fit je Maribor?

Tudi letos bo v Mariboru potekala raziskava pod imenom Kako fit je mesto, s katero želijo povečati delež aktivnih občanov v Mariboru ter drugod po Sloveniji.

 

Bodi fit je do sedaj največja organizacija v Sloveniji na področju fitnesa, v kateri je lani kar 1600 udeležencev uspešno zaključilo pet tedenski program. Vsak udeleženec s svojim mentorjem naprej opravi začetno bioimpendančno testiranje, kjer se pokažejo začetni rezultati telesne sestave udeleženca. Sledijo aktivne vadbe, katere se posamezni udeleženec mora udeležiti vsaj 2 do 3 krat na teden, in so vodene s stani trenerja, in jih izoblikoval na podlagi posameznika za celoten program. Po 5 tednih testiranja, udeleženec dobi končni rezultat. Programa se lahko udeleži vsak, ki nima večjih zdravstvenih težav. Za storitev bi načeloma odšteli 200 evrov, tokrat pa v okvirju raziskave ” Kako fit je mesto” znaša samo 59 evrov. Projekt pa je podprla tudi mestna občina Maribor.

” Projekta Kako fit je mesto Maribor 2016, sem se udeležila ker sem želela končno storiti nekaj za svoj boljši videz ter za svoje boljše fizično in psihično počutje. Najbolj sem bila zadovoljna s treningi, ki so bili popolnoma prilagojeni meni, izjemen osebni pristop,” je danes na novinarski konferenci v Mestni hiši Rotovž dodala udeleženka lanskega Bodi fit projekta univ. dipl. polit. Veronika Rodman.

Oddaj komentar